Data publicării:

Un tânăr evadat din Olanda a fost împușcat mortal în Belgia

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Un tânăr evadat dintr-o închisoare olandeză a fost împușcat mortal de poliția belgiană. 

În urmă cu puțin timp, un tânăr a fost împușcat mortal în Belgia, acesta fiind evadat dintr-o instituție olandeză pentru delincvenți minori. Individul a fugit din centrul orașului Breda, a luat ostatici doi membri ai personalului și a trecut cu mașina peste graniță. Cei doi angajați au scăpat nevătămați, dar martorii spun că tânărul deținut a deschis apoi focul asupra poliției belgiene în satul Sint-Lenaarts, scrie BBC. Polițiștii au întors focul, iar tânărul a fost rănit mortal.

Vârsta victimei nu a fost încă făcută publică, dar centrul de detenție Den Hey-Acker în care tânărul era deținut spune că găzduiesc băieți și tineri cu vârste între 14 și 21 de ani care au sentințe de până la doi ani înainte de a fi înapoiați societății.

Vezi și: Nepoată a lui George Floyd, împușcată în Houston

Oamenii aproape au fost loviți de mașina tânărului 

Celor doi membri ai personalului luați ostatici li s-a permis să iasă din mașină într-o parcare de supermarket chiar la sud de graniță în Hoogstraten. Un martor numit Tinneke a povestit site-ului web Gazet van Antwerpen cum mașina a intrat apoi în Sint-Lenaarts, aflat la mică distanță: „A condus peste trotuare și a trecut cu viteză mare pe partea greșită a drumului. Abia am reușit să ne dăm din calea sa”. 

Un alt martor a spus că a fost urmărit de poliție în sat și apoi a coborât din mașină, trăgând în poliție. În timpul schimbului de focuri au fost trase cel puțin 30 de cartușe.

Primarul localității Sven Deckers a spus că a fost un incident tragic care va avea un impact asupra ofițerilor implicați. El a adus condoleanțe rudelor tânărului ucis în schimbul de focuri. 

„Nu cunosc circumstanțele precise, dar și acest bărbat are o familie și este o pierdere pentru ei”, a spus el pentru Gazet.

La fața locului a fost trimis un judecător pentru a afla succesiunea evenimentelor.

Te-ar mai putea interesa și: Un adolescent din Vâlcea a tras cu un pistol tip airsoft spre alt tânăr

Citește și: Un bărbat din Sebeș și-a înjunghiat soția și fiica, deși femeia avea ordin de protecție împotriva lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel