Un tânăr din Italia s-a sinucis când a aflat că iubita de pe Internet era un bărbat de 64 de ani. Cel care a înșelat a fost doar amendat cu 825 de euro
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un tânăr a recurs la sinucidere când a aflat că femeia cu care vorbea pe Internet de un an era de fapt un bărbat de 64 de ani.

Daniela, un tânăr de 24 de ani din Italia, s-a sinucis după ce a aflat că iubita cu care vorbea pe Internet era de fapt un personaj fictiv inventat de un bărbat de 64 de ani. Băiatul nu a reușit să facă față șocului emoțional și și-a luat zilele.

Acesta a descoperit că iubita pe care a cunoscut-o pe chat era de fapt un bărbat care voia să-l înșele și cu care a vorbit mai bine de un an și jumătate. Întâmplător, băiatul a găsit pe un alt site pozele pe care respectiva persoană i le-a trimis. Când a întrebat ce se întâmplă, bărbatul de 64 de ani i-a recunoscut ce s-a întâmplat. Acesta i-a recunoscut că scopul discuțiilor era acela de a-l manipula.

În cele 18 luni de discuții, au fost zile în care Daniele și cea despre care credea că este fata de care s-a îndrăgostit au vorbit și 17 ore în continuu, iar relația virtuală a numărat peste 8000 de mesaje.

Din cauza frustrării și rușinii, tânărul și-a luat viața. Acesta a fost găsit spânzurat de mama sa, cu un bilet lângă el.

„Nu ți-am spus niciodată, dar îți doresc o lume bună...“, a scris tânărul, conform Corirre della Sera.

Avocații au încercat în ultimii ani să caute în legislație cum să îl incrimineze pe cel care l-a înșelat pe tânăr, însă decizia instanței a fost doar de o amendă în valoare de 825 de euro.

Nouă înșelătorie în România. O femeie din Cluj era să piardă 400.000 de euro. Ce este metoda "RIP Deal"

O femeie din Cluj-Napoca era cât pe ce să piardă 400.000 de euro, după ce patru indivizi din București și Germania au încercat să o înșele prin metoda "RIP Deal", scrie Ziarul de Iași. Escrocii au fost prinși în flagrant de polițiștii clujeni în timp ce încercau să o șantajeze.

Sub pretextul că sunt investitori germani, au încercat să obțină de la aceasta 400.000 de euro în criptomonede. Pentru a-i câștiga încrederea, unul dintre indivizi i-ar fi prezentat femeii un act de identitate, aparent emis de autoritățile din Belgia, și i-ar fi spus că are o situație financiară extrem de bună. Femeia l-a crezut pe bărbat și s-ar fi întâlnit în Austria pentru a discuta mai multe. Între timp, polițiștii au intrat pe fir și i-au prins pe indivizi chiar înainte de realizarea tranzacției.

Metoda "Rip Deal" sau înscenarea luxului constă în câștigarea încrederii victimei prin crearea unei imagini de stabilitate financiară, pentru a realiza o tranzacție cu o sumă însemnată de bani (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel