Un tânăr de 18 ani s-a înecat pe litoral
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un tânăr de 18 ani a fost declarat decedat astăzi, 28 iulie, după ce s-a înecat.

Un tânăr de 18 ani s-a înecat, miercuri după-amiază, în apa din zona plajei Endless Beach din municipiul Constanţa, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Potrivit sursei citate, băiatul a fost scos din apă de salvamari, fiind ulterior supus manevrelor de resuscitare de către echipajele SMURD sosite la faţa locului, însă fără rezultat. Medicii au declarat decesul tânărului. 

Înec la Sulina

Un bărbat din Bucureşti, aflat în concediu în oraşul Sulina, s-a înecat, joi, în Marea Neagră, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), citat de Agerpres. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, ar fi intrat în apa mării pentru a înota, însă nu a mai ieşit, iar turiştii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

"La faţa locului a fost prezent un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Sulina, un echipaj din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe Sulina şi un elicopter SMURD. În urma efectuării manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD, din păcate, a fost declarat decesul bărbatului", a precizat IPJ.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi efectuează în continuare cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor şi circumstanţelor producerii evenimentului. 

Primul ajutor în caz de caniculă

Reprezentanții IGSU trag un semnal de alarmă cu privire la măsurile ce trebuie luate în cazul în care unei persoane i se face rău de la caniculă. 

”Cum oferim primul ajutor persoanelor afectate de caniculă? (salvează aceste sfaturi pentru că zilele următoare se anunță foarte călduroase!)

Temperaturile ridicate ne pot pune în pericol sănătatea, iar primul ajutor oferit unei persoane afectate de caniculă este extrem de important. Iată cum putem ajuta:

- Mutăm persoana într-un loc răcoros, în poziție orizontală, cu picioarele ușor ridicate

- Îndepărtăm îmbrăcămintea și punem comprese ușor reci pe frunte, la subrațe, gât, mâini și picioare

- Așezăm persoana inconștientă pe o parte

- Nu administrăm medicamente!

- Sunăm la 112”, au scris reprezentanții IGSU pe pagina oficială de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel