Un tânăr de 17 ani a fost atacat de urs. A fost emis un mesaj RO-ALERT
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un tânăr de 17 ani din județul Prahva a fost atacat de urs.

Un tânăr de 17 ani a fost atacat de urs, marți, în timp ce se afla la o stână. La fața locului sunt cadrele medicale de la Ambulanță. Potrivit ISU Prahova, a fost emis un mesaj Ro-Alert pentru Breaza - zona DN1 referitor la prezența unui urs.

“Din primele informații se pare că a atacat un tânăr de 17 ani”, a precizat sursa citata.

La rândul lor, reprezentanții Ambulanței au transmis că tânărul de 17 ani a fost atacat de urs la o stână din Breaza. La prima evaluare acesta a suferit mai multe răni în zona spatelui si pe piciorul stâng. Pacientul este stabil hemodinamic și va fi transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, conform prahova-news.

Un chiriaș auzea sunete ciudate sub casă. A descoperit cinci animale care hibernau

Un chiriaș din South Lake Tahoe, California, avea niște oaspeți nepoftiți care locuiau sub casa sa. De luni de zile, bărbatul, care a ales să rămână anonim, a auzit ocazional zgomote precum cel de mormăit sub podea. I-a întrebat pe vecini dacă aud același zgomot, dar nu era cazul și la casele din jur. 

În cele din urmă, săptămâna trecută, mai multe zgomote i-au determinat pe locatarii casei să creadă că provin de la un urs. Atunci au sunat la BEAR League, un grup non-profit care lucrează pentru a ține în siguranță urșii din zonă, pentru a verifica casa.

Ceea ce au descoperit dedesubt au fost cinci urși negri: o mamă și patru pui.

Directorul executiv al BEAR League, Ann Bryant, a declarat joi pentru CNN că urșii au hibernat probabil sub casă de la începutul lunii decembrie.

Zgomotele pe care le-a auzit chiriașul erau probabil cele ale urșilor care sforăiau, alăptau sau se rostogoleau, a spus Bryant.

”Ursii nu hibernează profund, ei intră într-o stare mai ușoară de toropeală”, a adăugat Bryant. 

Când BEAR League a ajuns la casă, mama ursoaică se afla în spatele unei deschideri de sub casă. Era deja pe cale să iasă, dar s-a oprit să aștepte în partea opusă a curții. Acest lucru i-a făcut pe salvatori să creadă că ar fi putut avea pui sub casă și îi aștepta să iasă în siguranță (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel