Un tablou vechi de 400 de ani găsit într-un depozit ar putea valora milioane de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Instagram CNN
Sursa foto Instagram CNN
Un tablou olandez de 400 de ani, despre care experții cred că ar putea valora milioane de dolari, a fost descoperit într-un depozit din Australia.

Opera de artă numită „Natura moartă” a fost păstrată timp de mulți ani în ceea ce este acum un muzeu cunoscut sub numele de Academia Woodford din Blue Mountains, în New South Wales (NSW), potrivit CNN.

Valoroasa pictură din secolul al XVII-lea din Epoca de Aur olandeză a fost descoperită într-o colecție de 60.000 de piese după ce clădirea a fost dăruită către National Trust of Australia (NSW).

„Este un moment rar și extrem de interesant”, a declarat, duminică, într-un comunicat de presă, Julian Bickersteth, coordonatorul proiectului și CEO al International Conservation Services, compania care realizează lucrările de restaurare.

Pictura prezintă un decor de masă din față de masă albă așezată cu mâncare, constând dintr-o plăcintă tocată, nuci și o chiflă și un pahar de argint și sticlă. Lucrarea este atribuită lui Gerrit Willemsz.

Lucrarea este atribuită lui Gerrit Willemsz Heda, fiul faimosului pictor olandez de natură moartă din secolul al XVII-lea Willem Claesz Heda, care este recunoscut drept unul dintre marii maeștri ai Epocii de Aur olandeze.

Experții încă investighează originile „Natura moartă”

Semnătura lui Heda este foarte asemănătoare cu cea a tatălui său, iar picturile sale au fost atribuite tatălui său până în 1945. Sunt investigate sugestii că ar putea fi o piesă de colaborare între tată și fiu.

O purtătoare de cuvânt a trustului a spus că valoarea operei de artă este încă în curs de evaluare, dar experții cred că ar putea valora milioane de dolari australieni.

”Lucrările lui Heda sunt de obicei evaluate la aproximativ 4 până la 5 milioane de dolari australieni (2,9 până la 3,7 milioane de dolari), a adăugat purtătorul de cuvânt”, a declarat Willem Claesz. 

„Să găsesc un tablou autentic din secolul al XVII-lea în magazia mea de la National Trust, m-a lăsat fără suflare”, a declarat managerul de colecții National Trust, Rebecca Pinchin, în comunicatul de presă.

Este posibil ca opera de artă să fi fost introdusă în casa din Woodford de Alfred Fairfax de către nepotul lui James Fairfax, fondatorul Sydney Morning Herald, potrivit comunicatului de presă.

El a cumpărat clădirea în 1868, o perioadă în care lucrările olandeze și licitațiile cu „maeștri vechi” erau deosebit de populare, a adăugat trustul. Pictura va fi expusă ca parte a Festivalului Patrimoniului Australian 2022 la Woodford Academy, Blue Mountains, pe 14 mai.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNN (@cnn)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel