Un tablou pictat de Tițian a fost descoperit într-o biserică din Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un tablou de Tiţian a fost descoperit de un expert în istoria artei într-o biserică din Marea Britanie.

Un tablou expus într-o biserică din Anglia preț de un secol este atribuit în prezent artistului renascentist Tițian, informează Adevărul. Pictura a fost oferită bisericii Sfântul Mihail din Ledbury, Herefordshire, în 1909. Opera de artă reprezintă celebra scenă din Cina cea de taină. Ronald Moore, istoric, spune că în timpul lucrărilor de restaurare a putut găsi semnătura pictorului și susține că aceasta este o dovadă directă a apartenenței acesteia la repertoriul lui Tițian.

Moore s-a folosit de lumina ultravioletă pentru a vedea ce se află în straturile de profunzime ale picturii. Aici se mai adaugă faptul că unul dintre apostoli seamănă foarte bine cu pictorul. Alte două personaje seamănă cu doi dintre copiii artistului. Expertul susține că tabloul a fost modificat pentru a fi un portret de familie.

Sub desen, Moore a găsit o inscripție scrisă de mână, iar expertul susține că aceasta este semnătura unui pictor influent. Tiziano Vecelio este cunoscut ca fiind cel mai important pictor al Școlii Venețiene din perioada renascentistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel