Un tablou dispărut în timpul Primului Război Mondial s-ar afla în posesia Madonnei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: captură YouTube, Madonna
Sursa foto: captură YouTube, Madonna
Madonna ar putea deține cheia pentru a rezolva un mister care implică un tablou dispărut în timpul Primului Război Mondial.

Potrivit celor declarate într-un mesaj video de Brigitte Fouré, primarul orașului francez Amiens, locul unde pictura a fost expusă până în momentul dispariției sale, artista ar fi cumpărat lucrarea cu ani în urmă, în cadrul unei licitații desfășurate la New York.

Primarul orașului francez Amiensa făcut apel la vedetă să împrumute tabloul aflat în posesia ei, ”Diana și Endymion” de Jérôme-Martin Langlois, pentru candidatura orașului la capitala culturală europeană în 2028.

Tabloul, comandat de Ludovic al XVIII-lea pentru a fi expus în Salonul Diane al Palatului Versailles și finalizat în 1822, a fost achiziționat de Republica Franceză în 1873 și a fost expus la Muzeul de Arte Frumoase din Amiens din 1878, potrivit Europa Today.

Până acum câțiva ani se credea că a fost distrus într-un bombardament în 1918. Dar un articol recent din ziarul Le Figaro sugera că pictura, sau una aproape identică, dar lipsită de semnătura și data lui Langlois, a reapărut în 1989 la o licitație din New York, unde Madonna a plătit 1,3 milioane de dolari, de peste trei ori prețul estimat.

Anterior, aceeași ipoteză a fost formulată de un restaurator din Amiens, care a observat poza pe fundalul unei fotografii a artistului publicată de revista Paris Match. Cu acea ocazie, muzeul demarase o acțiune în justiție împotriva ”persoanelor necunoscute” pentru furtul lucrării, dar Fouré a precizat că nu o privește pe Madonna, care a cumpărat tabloul cu bună-credință.

Vor fi necesare investigații suplimentare pentru a stabili dacă este originalul cu semnătura și data eliminate sau o copie. În orice caz, cu acest nou apel, Fouré speră acum că opera se va întoarce la Amiens ”măcar pentru ceva timp”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel