Un tablou al lui Picasso, estimat la peste 60 de milioane de dolari, scos la licitație - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels  John Guccione
Foto Ilustrativ/Pexels John Guccione
Casa de licitaţii Sotheby's a anunţat într-un comunicat că va scoate la vânzare în luna mai un tablou monumental al lui Picasso, inspirat de muza sa, Marie-Therese Walter, şi care este estimat la peste 60 de milioane de dolari, relatează EFE.

Pictat în aprilie 1932, în urmă cu exact 90 de ani, "Femme nue couchée" va fi scos la licitaţie la 17 mai şi va deveni unul dintre cele mai valoroase tablouri dintre cele inspirate de muza lui Picasso, Marie-Therese.

'Femme nue couchee', o operă revoluţionară



Femme nue couchee" este o operă revoluţionară şi extraordinar de senzuală care s-a aflat în proprietatea moştenitorilor lui Picasso timp de decenii înainte de a fi cumpărat direct de la familie", notează într-un comunicat Helena Newman, directoarea Departamentului de Artă Modernă şi Impresionistă a Sotheby's,

Figura lui Marie Therese diferă mult de chipul uman, apropiindu-se mai mult de imaginea unei creaturi marine



Tabloul se distanţează de restul de portrete inspirate de această muză a lui Picasso prin compoziţia sa, radical diferită, şi prin figura lui Marie Therese, care diferă mult de chipul uman, apropiindu-se mai mult de imaginea unei creaturi marine.

Aluzia la mare este semnificativă în acest caz, având în vedere că Marie Therese era o bună înotătoare, cu un fizic atletic, pe care pictorul spaniol l-a reprodus în numeroase ocazii.



Anul în care el a pictat acest tablou, 1932, este considerat unul dintre cei mai prolifici ai lui Picasso, iar operele sale datând din acea perioadă au făcut obiectul expoziţiei "Paris 1932", prezentată la muzeul Tate Modern din Londra, în 2018.

Citește și - Geacă din Muzeul Picasso din Paris, o operă de artă, luată de un pensionar. A crezut că a fost uitată acolo

Un pensionar a luat o geacă din Muzeul Picasso, crezând că a fost uitată. Era, de fapt, o operă de artă. Pensionarul a observat la Muzeul Picasso din Paris o jachetă albastră atârnând singură pe un cuier. Fără să remarce cărțile poștale vechi care ieșeau din buzunare, pensionarul a luat geaca.

A îmbrăcat-o și a ieșit cu nonșalanță din muzeu, purtând, de fapt, o lucrare a artistului spaniol Oriol Vilanova, în valoare de un milion de dolari, conform La Stampa. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel