Un supravieţuitor al Holocaustului cere eliberarea nazistului John Demjanjuk
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
john_demjanjuk
john_demjanjuk

Jules Schelvis, în vârstă de 90 de ani, s-a adresat Curţii din Munchen, unde Demjanjuk, tot de 90 de ani, este acuzat de asociere la uciderea a 27.900 de evrei într-un lagăr nazist.

[caption id="attachment_53683" align="alignleft" width="300" caption="John Demjanjuk"][/caption] Un supravieţuitor al Holocaustului a cerut miercuri unui tribunal german să-l elibereze pe un fost gardian al unui lagăr nazist, John Demjanjuk, după ce îl va condamna. Jules Schelvis, în vârstă de 90 de ani, s-a adresat Curţii din Munchen, unde Demjanjuk, tot de 90 de ani, este acuzat de asociere la uciderea a 27.900 de evrei într-un lagăr nazist, potrivit NewsIn.

"Din respect pentru părinţii mei cu vederi umaniste, cer Curţii să-l declare vinovat pe acest om, care a petrecut deja nouă ani în închisoare, dar să nu-l pedepsească", a spus Schelvis. Soţia lui Schelvis, Rachel, a murit în 1943 în lagărul Sobibor, pe când Demjanjuk era gardian acolo. Demjanjuk a fost adus la proces întins pe o targă. Procurorii au cerut şase ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel