Un supermarket nu mai are reprezentanți la case. Update: Toți colegii noștri casieri sunt în continuare angajați și prezenți în magazin
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 22 feb 2023, 10:27
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un supermarket din Brașov a testat un sistem fără casieri.

UPDATE:

Reprezentanții Auchan au transmis un mesaj:

„Toți colegii noștri casieri sunt în continuare angajați și prezenți în magazin, disponibili să ofere suport în scanarea produselor. Odată cu implementarea noului sistem de case, meseria de casier evoluează de la activități de rutină tehnică către activități de relaționare, acompaniere și consiliere clienți“, au transmis reprezentanții Auchan.

Știre inițială:

În ultimele zile, supermarketul Auchan Coresi din Brașov a testat un sistem fără casieri. Totuși, la casele lăsate libere au stat câțiva angajați pentru a da indicații privitoare la scanarea produselor, conform BizBrașov.

Decizia de eliminare a casierilor din supermarket face parte dintr-un proiect mai amplu care are ca început hipermarketul din Coresi. Angajații magazinului susțin că decizia este oarecum obositoare pentru ei că sunt nevoiți să stea în picioare în tot timpul programului.

Testul a fost făcut doar în cazul magazinului din Brașov, în timp ce în celelalte hypermarketuri s-a păstrat încă în sistem hibrid, cu câteva case automate și o parte importantă cu casieri. 

O parte din locuitori au fost debusolați în momentul în care au ajuns în zona caselor., dar, cu ajutorul angajaților, lucrurile s-au finalizat cu succes.

În plus, în urmă cu doi ani, Carrefour a deschis primul hipermarket exclusiv cu case de acest tip, în Sfântu Gheorghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?