Data publicării:

Un supermarket a fost năpădit de șobolani / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
Închiderea unui supermarket care a fost afectat de șobolani a fost prelungită cu 24 de ore.

Personalul și sindicatul magazinului Countdown Dunedin South au fost informați că supermarketul din Noua Zeelandă rămâne închis pe parcursul weekendului, potrivit Stuff.

Acum, s-a anunțat că magazinul va rămâne acum închis și luni, potrivit directorului de magazine Woolworths Noua Zeelandă, Jason Stockill.

Woolworths New Zealand, care operează magazinul, a confirmat că prinderea a încă patru rozătoare a forțat închiderea unității.

Supermarketul colaborează cu NZ Food Safety, Rentokil și Consiliul Local Dunedin pentru a aborda problema rozătoarelor.

Capcane și camere suplimentare pentru a urmări prezența șobolanilor au fost montate de Rentokil, dar Stockil a precizat că toate locurile de intrare pe care le foloseau animalele au fost identificate și sigilate.

„Acum putem confirma că nu există vreo dovadă de cuibărit în magazin.”, au spus reprezentanții.

Personalul de la supermarket și personalul de curățenie contractual încă lucrează la curățarea magazinului.

Stockil a spus că decizia de a rămâne închis pentru o zi suplimentară a fost luată astfel încât să se poată face monitorizarea pentru a verifica eficacitatea măsurilor suplimentare de control al dăunătorilor.

Luna trecută, reprezentanții supermarketului au spus celor de la publicația Stuff că nu au de gând să închidă supermarketul din cauza problemei șobolanilor.

Potrivit reprezentanților magazinului, a fost urmat „sfatul specialistului nostru în combaterea dăunătorilor și sfatul lor este că fumigarea (n.r. metoda cea mai rapidă și eficientă de dezinfectare a spațiilor sau produselor pentru a combate animalele și a asigura exterminarea lor în toate etapele lor biologice) nu este o metodă eficientă de control pentru această situație”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel