Un summit extraordinar al UE pe tema Libiei şi Africii de Nord va avea loc la 11 martie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
COMISIA EUROPEANA
COMISIA EUROPEANA

Şefii de stat şi de guvern din ţările Uniunii Europene se vor reuni la 11 martie la Bruxelles pentru un summit extraordinar consacrat răspunsului lor la criza libiană şi la cea din Africa de Nord, a anunţat, marţi un diplomat european.

"Un summit special privind Libia şi regiunea Africii de Nord va avea loc la 11 martie", a declarat acest diplomat, citat de Mediafax.

În cursul unei întâlniri, marţi, cu preşedintele UE, Herman Van Rompuy, "Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a fost desemnată să îl pregătească", a precizat diplomatul.

Potrivit unui alt diplomat, reuniunea ar urma să aibă loc chiar înaintea unui summit programat deja în aceeaşi zi, după-amiaza, la care liderii ţărilor din zona euro vor discuta pe tema punerii în aplicare a unui dispozitiv de combatere a crizelor datoriilor.

Van Rompuy a convocat summitul suplimentar privind Libia şi valul de contestare din lumea arabă în urma unei solicitări în acest sens a preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, susţinută de mai multe ţări din sudul Europei vizat direct de revoltele de pe malul stâng al Mediteranei, precum şi de premierul britanic David Cameron.

Duminică seară, Nicolas Sarkozy anunţase că a cerut Uniunii Europene organizarea unui astfel de summit pentru a decide o "strategie comună" faţă de criza libiană şi ameninţările cu care se confruntă în ceea ce priveşte imigraţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel