Un stup cu peste 60.000 de albine, îndepărtat dintr-o casă din Australia
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un stup conţinând între 60.000 şi 70.000 de albine a fost îndepărtat dintr-o locuinţă din oraşul australian Brisbane, după ce un cuplu a auzit un zumzet ce venea din zona tavanului, relatează miercuri Xinhua.

Le-am observat afară când au intrat şi am fost înţepaţi de câteva ori, a declarat unul dintre proprietari într-un interviu acordat marţi seară pentru Australian Broadcasting Corporation adăugând că a auzit zgomote şi zumzet, scrie Agerpres.

Lipsa copacilor din suburbia nordică este, cel mai probabil, principalul motiv pentru care albinele şi-au amenajat stupul în casa cuplului, a explicat apicultorul Paul Wood.

Potrivit acestuia, august, septembrie şi octombrie sunt lunile de primăvară în Australia în care albinele caută locuri propice pentru stupi.

Pot trage temporar într-un copac, două-trei zile, în căutarea unei noi case. Din păcate, nu avem destui copaci, aşa că au ales spaţiile din casă, a adăugat el.

Estimând că ar putea exista 10-15 kilograme de miere în structura casei cuplului, Wood a fost nevoit să taie tavanul şi să aspire albinele într-o cutie specială în care insectele pot fi transportate în siguranţă în altă zonă.

Dacă sunt în perete sau în tavan, trebuie chemat un apicultor, a declarat specialistul, explicând că mierea adunată va distruge tavanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel