Data actualizării:
Data publicării:

Un student i-a cerut Papei să nu mai jignească persoanele gay. Replica suveranului pontif

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un student catolic din Filipine i-a cerut Papei Francisc să renunțe la utilizarea unui limbaj ofensator față de comunitatea LGBTQ. Solicitarea vine în contextul în care Papa a fost acuzat că a folosit un termen jignitor la adresa bărbaților gay în timpul unei întâlniri private.

Dialogul s-a desfășurat joi, în mediul online, în cadrul unei întâlniri cu studenți catolici din diverse țări. Jack Lorenz Acebedo Rivero, student la Universitatea Ateneo din Manila, i-a spus Papei că a fost „proscris și hărțuit din cauza bisexualității sale”, potrivit BBC. Rivero i-a cerut Papei „să înceteze să mai folosească un limbaj ofensator împotriva comunității LGBTQ”.

Rivero, purtând o centură cu însemnele comunității LGBTQ, a solicitat de asemenea Papei „să permită divorțul în Filipine”. În afară de Vatican, Filipine este singura țară din lume în care divorțul este ilegal.

Papa Francisc a așteptat ca toți cei trei studenți din grupul lui Rivero să își exprime preocupările înainte de a răspunde. Deși nu a abordat în mod direct cererile lui Rivero, a transmis printr-un traducător că îl sfătuiește pe tânăr să distingă între dragostea adevărată și iubirea falsă.

„Alege întotdeauna dragostea adevărată”, a spus Papa Francisc.

De asemenea, Papa a afirmat că „femeile sunt cei mai buni oameni”, chiar dacă societatea le vede adesea ca fiind pe locul doi după bărbați.

„Un văduv cu greu poate merge singur. O femeie, singură, cu siguranță își poate crește familia. Aceasta este măreția femeilor", a subliniat Papa.

Comentariile Papei vin după ce luna trecută a fost acuzat că a folosit un limbaj ofensator împotriva bărbaților gay în timpul unei întâlniri cu ușile închise. Ulterior, el și-a cerut scuze celor care s-au simțit „răniți”, iar Vaticanul a precizat că Papa nu a intenționat să jignească pe nimeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel