Un sportiv din Uganda a fugit din satul olimpic. Nu dorește să se întoarcă acasă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un sportiv din delegația Ugandei a fugit din satul olimpic, spunând că nu dorește să se întoarcă acasă. 

Un sportiv din Uganda care a fost dat dispărut în Tokyo înainte de începerea Jocurilor Olimpice a lăsat în urmă un bilet spunând că viața sa de acasă este mult prea dificilă și a fugit pentru a se adăposti în Japonia, unde dorește să rămână și să muncească., scrie CNN

Julius Ssekitoleko este un halterofil în vârstă de 20 de ani care nu a reușit să se califice pentru Jocuri la probele susținute în Japonia și urma să se întoarcă acasă pe data de 20 iulie. Ultima dată fusese văzut într-o stație destinată transportului public din Izumisano, vineri, 16 iulie, în jurul orei 6:30 dimineața. Sportivul și-a achiziționat un bilet spre Nagoya, o localitate aflată la 200 de kilometri de Tokyo.

Nu se va întoarce în Uganda

În biletul lăsat în urmă, Ssekitoleko a precizat clar că nu dorește să se întoarcă în Uganda și i-a rugat pe membrii delegației să îi înapoieze soției sale lucrurile personale. Oficialii din tabăra  Izumisano au observat absența acestuia vineri, deoarece le lipsea un test de depistare a coronavirusului. Poliția locală a încercat să îi dea de urmă, însă fără succes. 

Ssekitoleko nu este străin de competițiile internaționale. În 2018 a participat la competiția de haltere, la proba de 56 de kilograme, a Jocurilor Commonwealth. 

Încurajări pentru sportivi

"Suntem foarte conştienţi de scepticismul unui număr de oameni în Japonia", a declarat Thomas Bach, confruntat cu manifestanţi după sosirea sa în această ţară.

"La fel ca poporul japonez, sportivii au depăşit obstacole ca să fie aici", spus fostul campion olimpic la scrimă, care a invocat de multe ori interesul sportivilor ca să justifice organizarea, în plină criză sanitară, a celui mai mare eveniment sportiv din lume.

El a asigurat că "înţelege" temerile ţării-gazdă, care a fost relativ cruţată de primele valuri de Covid-19, dar se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei, cu 1.410 cazuri pozitive sâmbătă la Tokyo, cel mai mare număr zilnic din luna ianuarie.

"Mulţi oameni sunt sub presiune şi trebuie să facă faţă incertitudinii", a recunoscut el, explicând că vrea "să intre în dialog cu aceşti oameni şi să încerce să-i facă să aibă încredere în măsurile stricte anti-Covid".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel