Data publicării:

Un specialist în științe administrative cere transformarea liceelor tehnologice în școli profesionale: Nu îi mai umiliți!

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Marius Văcărelu, specialist în geopolitică și științe administrative, a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care propune ca liceele tehnologice să fie transformate în școli profesionale. 

Potrivit specialistului, faptul că elevii și studenții cu note sub 5 sunt admiși în licee și universități este aberant, iar acest lucru se datorează faptului că „finanțarea educației depinde de numărul de elevi / studenți, nu de criteriul de performanță." 

„În orice țară civilizată promovarea în ciclul superior de învățămînt se face cu nota minimă de trecere (la noi fiind 5).

A primi elevi în liceu - sau studenți - în baza unei note sub 5 este aberant și în afara oricăror principii ale dreptului.

Acest lucru se face pentru că finanțarea educației depinde de numărul de elevi / studenți, nu de criteriul de performanță.

La studenți, pentru cine nu știe, ca să fie "admiși" li se aplică subterfugiul notei de la bacalaureat, și se face medie cu proba de examen de admitere.

Lăsați copiii care nu vor să învețe în pace, și transformați aceste licee tehnologice în școli profesionale de 3 ani și complementare de 2 ani!

Nu îi mai umiliți, spunîndu-le că "sînt liceeni", ca să vedeți apoi că nu promovează examenul de bacalaureat!

Lăsați calea naturală de selecție, pentru că piața muncii îi va tria pe mulți apoi, indiferent de diplomele și statutul avut fără drept 4 ani sau 3, ori chiar 5!", a scris Marius Văcărelu pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel