Urmărește emisiunea live
Un soldat ucrainean a scăpat cu viață din calea atacurilor rușilor după ce și-a luat o pauză de țigară
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un soldat ucrainean a scăpat cu viață din calea atacurilor rușilor după ce și-a luat o pauză de țigară / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Un soldat ucrainean a scăpat cu viață din calea atacurilor rușilor după ce și-a luat o pauză de țigară / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Un soldat ucrainean a scăpat cu viață după ce și-a luat o pauză de țigară. Vezi ]n articol o poveste impresionantă de pe front.

Viața unui soldat ucrainean a fost salvată de o pauză de țigară. Vă întrebați cum este posibil? Se pare că exact în momentul în care s-a adăpostit pentru a-și aprinde o țigară, un bombardament rusesc a aruncat în aer buncărul în care el se afla.

Soldatul ucrainean, pe nume Serghei, în vârstă de 46 de ani, a ieșit din buncăr pentru a fuma, dar pentru să vântul sufla foarte puternic, s-a dat după un perete pentru a reuși să aprindă focul. Chiar în acel moment a avut loc o explozie, scrie The Sun.

„Am făcut un pas în spatele peretelui pentru a scăpa de vânt exact când a avut loc o explozie. Dacă nu aș fi încercat să-mi aprind țigara, aș fi murit”, a spus bărbatul.

Întâmplarea a avut loc în orașul ucrainean Rubijne, care este acum sub controlul Kremlinului. Bărbatul, un sudor născut în Rusia, ar fi putut să fie omorât în explozia obuzelor de artilerie de 120 mm din Rubijne. El trăiește de mulți ani în Ucraina și s-a alăturat soldaților ucraineni atunci când rușii au invadat țara. Soldatul a povestit cât de dificilă era viața în prima linie.

Situație disperată în Severodonețk

Vestea supraviețuirii sale vine pe fondul unor informații conform cărora forțele ruse au atacat luni în apropierea orașului Severodonețk, bombardând o zonă care adăpostește sute de civili și oglindind groaza asaltului din Mariupol. Trupele Moscovei controlează acum aproximativ 70% din orașul-cheie, care se află la nord-vest de Rubijne.

Trupele ucrainene încearcă să salveze aproximativ 500 de localnici care se adăpostesc într-un complex industrial, la fel ca Mariupol. Atacul asupra orașului ruinat Luhanks, a cărui răsturnare ar putea marca o victorie majoră a Rusiei, a subliniat nevoia disperată a ucrainenilor de a primi mai multe arme din partea Occidentului. Totodată, separatiștii pro-Moscova au susținut că ultimul pod din Severodonețk a fost distrus, iar apărătorii ucraineni de acolo trebuie acum să se predea sau să moară. Ucraina a spus în schimb că există încă o altă cale de ieșire prin ultimul pod rămas din oraș, deși acea rută a fost grav avariată.

"Bătăliile sunt acerbe"

Ucraina a lansat apeluri din ce în ce mai urgente pentru a primi mai multe arme occidentale, necesare la apărarea Severodonețk, despre care Kievul spune că este o bătălie pentru controlul regiunii de est Donbas.

Guvernatorul regional Serghei Gadai a spus: "Bătăliile sunt atât de acerbe încât lupta nu doar pentru o stradă, ci pentru o singură clădire mare poate dura câteva zile".

El a mai spus: "Rușii continuă să asalteze orașul, având un avantaj semnificativ în artilerie, i-au împins oarecum înapoi pe soldații ucraineni".

"Aproximativ 500 de civili rămân pe terenul fabricii Azot din Severodonetsk, 40 dintre ei sunt copii. Uneori, armata reușește să evacueze pe cineva", a mai menționat guvernatorul regional Serghei Gadai.

Relatarea forțelor ucrainene despre civili prinși într-o fabrică industrială ne amintește despre căderea Mariupolului de luna trecută, unde sute de civili și soldați ucraineni grav răniți au fost ascunși săptămâni întregi într-o uzină.

Secretarul american al Apărării susține că Occidentul ar trebui să livreze mai multe arme Ucrainei. "Moment-cheie pe câmpul de luptă"

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a îndemnat miercuri ţările occidentale să-şi intensifice livrările de arme către Ucraina, pentru a-i permite să se apere în faţa invaziei ruse, informează Agerpres, citând AFP.

"Ucraina se confruntă cu un moment-cheie pe câmpul de luptă. Prin urmare, trebuie să ne sporim eforturile pentru ca ea să se poată apăra", a declarat Lloyd Austin în timpul unei reuniuni la sediul NATO a ţărilor din "grupul de contact" înfiinţat de SUA pentru a ajuta Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel