Un soldat rus care s-a aflat la Bucea, identificat după ce a uitat acolo o scrisoare de dragoste. Ce scria în ea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un soldat rus care s-a aflat la Bucea, identificat după ce a uitat acolo o scrisoare de dragoste. Ce scria în ea / Foto: Pixabay, de TanteTati
Un soldat rus care s-a aflat la Bucea, identificat după ce a uitat acolo o scrisoare de dragoste. Ce scria în ea / Foto: Pixabay, de TanteTati
Un soldat rus care s-a aflat la Bucea a fost identificat după ce a uitat acolo o scrisoare de dragoste.

Un soldat rus  care s-a aflat la Bucea atunci când acolo au fost comise atrocități, a lăsat în urmă  o scrisoare de dragoste scrisă de mână, semnată cu amprenta unui sărut cu ruj roșu, scrie Insider.

Reporterii de la Reuters au petrecut săptămâni întregi în Bucea, Ucraina, după ce forțele ruse și-au încheiat luna trecută retragerea din zonele din jurul Kievului. Raportul, publicat joi, include noi detalii despre ceea ce s-a întâmplat în Bucea pe baza interviurilor a aproape 100 de locuitori, documente lăsate în urmă de forțele ruse și dovezi foto și video.

Ce scria în scrisoarea de dragoste

Un locuitor din Bucea a declarat pentru presă că a descoperit scrisoarea după ce s-a întors acasă și a găsit o mare parte din locuința lui distrusă. Era în sufrageria lui, printre o grămadă de documente, inclusiv acte de identitate ucrainene aparținând civililor pe care soldații ruși i-au audiat sau reținut.

"Bine că ești aproape, aproape în inima mea, dar ești departe, slujind Patria noastră, protejându-ne. Sunt mândru de tine!" spunea scrisoarea.

Amprenta sărutului era vizibilă într-o fotografie a scrisorii publicată de Reuters. Scrisoarea a fost semnată de Oksana Rybakova și adresată lui Aleksandr Logvinenko, un soldat rus pe care presa a identificat ulterior ca fiind un parașutist. Reuters a contactat-o ​​pe Rybakova, situată în regiunea Pskov din Rusia, care a spus că Logvinenko este partenerul ei, deși ulterior ea și-a retras afirmația. Două persoane care au cunoscut cuplul au confirmat relația lor.

Rapoartele despre atrocități și potențiale crime de război au apărut din Bucea după retragerea soldaților ruși. Acestea vorbesc inclusiv despre uciderea și violul civililor, precum și descoperirea de gropi comune, determinând apeluri pentru o anchetă internațională. Reuters a identificat soldați și unități militare specifice care se aflau în Bucea. Rusia a respins rapoartele despre atrocitățile de acolo și a susținut că totul este fals.

Un alt soldat rus a fost identificat de către jurnaliști, după ce a folosit vopsea spray pentru a-și picta avatarul de pe social media pe pereții unei case, în apropierea locației în care scrisoarea a fost găsită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel