Un şofer şi-a cerut permisul înapoi de Moş Nicolae. Răspunsul Poliţiei, GENIAL
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Poliţia Română a dat un răspuns care a devenit viral unei întrebări de la un şofer care a spus că îşi vrea permisul înapoi de Moş Nicolae. 

"Întrebare primită pe Facebook MAI:

- “Eu am permisul suspendat 3 luni. Că tot vine Moș Nicolae astă seară, dorința mea este să mi-l aducă. Imi puteți confirma dacă mi-l aduce? Să știți că mi-am făcut și ghetele!”.

Răspuns:

- Confirmăm că astă seară vine Moș Nicolae;

- Confirmăm că dorința dumneavoastră a fost auzită;

- Confirmăm că ea va fi și îndeplinită… cu un amendament: permisul dumneavoastră îl va aduce Iepurașul de Paște!

Mulțumim pe această cale Moșului, care a înțeles că trebuie să vă dea un timp de 90 de zile să conștientizați că puteți pune în pericol atât viața dumneavoastră, cât și a celorlalți participanți la trafic!

P.S. Cei care au astfel de dorințe de la Moș Nicolae și și-au făcut și ghetele, sunt rugați să doarmă încălțați. Cu siguranță Moșul nu va putea onora așa ceva!", scrie Poliţia Română pe Facebook.

Deschide portiera cu metoda olandeză 

O metodă sigură și care a dat roade vine din Olanda, țara unde sunt cele mai multe piste de bicicletele din Europa și din lume. „The Dutch Reach” este metoda prin care pasagerul sau șoferul poate deschide ușa mașinii folosind mâna cea mai îndepărtată.

Concret, această acțiune vă va determina să întoarceți corpul și să aruncați o privire peste umăr pentru a vă asigura dacă trece vreun biciclist. În acest fel veți observa cu ușurință dacă un biciclist sau pieton se află în acel moment pe trotuar și trece pe lângă mașină, scrie promotor.ro.

Metoda olandeză există încă din anii '70, ca răspuns la numărul mare de accidente mortale. De atunci, a devenit ceva comun în societatea olandeză. 

La finalul anului 2020, guvernul britanic a anunţat că va introduce noţiuni despre metoda olandeză de deschidere a portierei ca o măsură de protecţie pentru pietoni, biclclişti, motociclişti şi trotinetişti. Şi americanii au introdus această metodă în şcolile de şoferi, scrie bicyclenetwork.com. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel