Data actualizării:
Data publicării:

Un șofer român a primit o amendă de 52.000 de euro pe o autostradă din Germania. Ce greșeală a făcut

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un șofer român s-a ales cu o amendă de 52.000 de euro pe o autostradă din Germania.

Un șofer român de camion ar putea primi o amendă de 52.000 de euro pentru că a condus prea mult timp fără să se odihnească. În urma unui control al camioanelor de luni, efectuat pe autostrada A10, polițiștii germani au constat că șoferul român, în loc să conducă maximum nouă ore pe zi, a condus peste 24 de ore, fără întrerupere.

Accentul controlului era, de fapt, pe verificarea transporturilor de deșeuri, dar polițiștii rutieri din Germania au verificat și timpii de conducere și de odihnă al șoferilor. Așa a fost depistat bărbatul care a plecat duminică, la ora 14:00, din Franța, trecând prin Belgia, până în Germania și a ajuns luni dimineață, în jurul orei 4, fără pauză. Ulterior, oamenii legii au verificat și timpii de conducere din ultimele 28 de zile și au aflat că șoferul român a condus de mai multe ori peste 20 de ore la volan. El ar fi circulat în principal în Polonia, Belgia, Spania, Franța, Germania, încălcând adesea aceste reglementări. Cea mai lungă cursă a bărbatului ar fi fost de 34 de ore, exagerat de mult, din moment ce șoferii sunt obligați să conducă zilnic maxim 9 ore, conducerea timp de 10 ori pe zi fiind permisă doar de două ori pe săptămână, scrie B.Z. Die Stimme Berlins.

În plus, potrivit oamenilor legii, pe lângă încălcările timpilor de condus și odihnă, sistemul de evacuare al camionului era manipulat. În consecință, românul se așteaptă acum la o amendă de aproape 52.000 de euro, iar firma de transport la care este angajat acesta ar putea scoate din buzunar și mai mulți bani.

Precizările polițiștilor germani

"Un șofer de camion român care a fost verificat luni dimineață de polițiștii rutieri este de așteptat să fie amendat cu 52.000 de euro. În timpul inspecției a fost observat un număr deosebit de mare de încălcări ale timpilor de conducere și odihnă. Șoferului, care era evident obosit, i s-a ordonat să ia imediat o perioadă de odihnă la punctul de control. Au existat, de asemenea, la sistemul de evacuare al camionului.

În colaborare cu experți de la Oficiul de Stat al Poliției Criminale, BALM, vamă, Serviciul de Siguranță a Traficului din Berlin, Prevenirea accidentelor de circulație din Berlin, Sonderabfallgesellschaft Brandenburg / Berlin GmbH și Agenția de Stat pentru Mediu, ofițeri din grupul special de monitorizare a transportului de mărfuri efectuează un control de trafic între orele 8:00 și 12:00, cu accent pe transportul deșeurilor. Într-un total de 79 de vehicule inspectate, au fost constatate numeroase contravenții administrative împotriva legii deșeurilor, reglementărilor sociale, legii transportului rutier de mărfuri precum și supraîncărcări și defectelor tehnice. Șoferului unei dube supraîncărcate în proporție de 38% și șoferului altei autoutilitare care a fost clasificată de un expert ca fiind nesigură pentru trafic au trebuit să li se interzică să își continue călătoria.

Ca de obicei, viteza maximă admisă a fost redusă la 40 km/h pentru siguranța ofițerilor implicați. Un total de 174 de șoferi au fost depistați cu viteză excesivă folosindu-se un sistem de măsurare a vitezei. Cel mai rapid șofer al unui autoturism circula cu 110 km/h", se arată într-un comunicat al Poliției din Brandenburg, Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel