Un șofer din Gorj îi acuză de lipsă de empatie pe polițiștii care l-au amendat și l-au lăsat fără permis
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un șofer din Gorj îi acuză de lipsă de empatie pe polițiștii care l-au amendat și l-au lăsat fără permis / Foto cu caracter ilustrativ: Facebook Poliția Română
Un șofer din Gorj îi acuză de lipsă de empatie pe polițiștii care l-au amendat și l-au lăsat fără permis / Foto cu caracter ilustrativ: Facebook Poliția Română
Un șofer din Gorj îi acuză de lipsă de empatie pe polițiștii care l-au amendat și l-au lăsat fără permis de conducere.

Un șofer din Gorj îi acuză pe polițiști de lipsă de empatie după ce l-au amendat și l-au lăsat fără permis. Tânărul a fost surprins atunci când conducea cu 126 de kilometri pe oră într-o localitate aflată în apropiere de Târgu Jiu, asta deși limita de viteză era de 50 de km/h, transmite Pro Tv.

Șoferul spune că se grăbea să ajungă la medicul veterinar deoarece cățelul său era în stare gravă. La scurt timp patrupedul a murit, iar bărbatul îi face responsabili pe poliţişti pentru că l-au ținut prea mult tras pe dreapta. Deși conducea cu aproape 80 de km peste limita legală, tânărul susține că făcea acest lucru doar pentru a-i salva viața cățelului său. El susține că prietenul său necuvântător avea parvoviroză şi era în stare gravă.

„Aceştia nu au fost atât de mult interesaţi de acest caz, am fost oprit minute întregi, în decurs de 7-8 minute, mi s-a reţinut permisul, am primit amenda maximă, după care mi-am văzut de drum.” a declarat Daniel Pădure, șoferul revoltat. 

„Dacă stăpânii se prezintă la medicul veterinar de la primele simptome ale acestei boli, şansele prietenilor patrupezi cresc considerabil.”, a spus Vlăduț Andrei, medic veterinar.

Ce spun agenții rutieri

În schimb, agenții rutieri susțin că au prevenit un posibil accident rutier, mai ales că limita de viteză a fost depăşită cu mult, carosabilul era umed și afară ploua. Bărbatul nu a fost ținut pe dreapta mai mult de 3 minute, susţin aceştia.

„În spatele uniformei de poliţist nu am ezitat să empatizăm sau să dăm dovadă de umanitate sau înţelegere, însă astfel de abateri legislative nu pot fi trecute cu vederea deoarece pot genera tragedii pe drumurile publice.”, a declarat Corina Scurtu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Șoferul susține acum că va contesta în instanţă atât amendă de 1305 lei primită, cât şi faptul că i s-a reţinut permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Ce este parvoviroza

Parvoviroza este boala care poate afecta puii de câine începând cu vârsta de şase săptămâni şi până la un an, indiferent de rasă, talie sau de locul în care este crescut, pe stradă, în curte sau doar în casă. Odată contactat virusul, rata de supravieţuire scade cu fiecare oră cu care întârzie tratamentul specific.

Virusul se instalează cu cinci, şase zile înainte ca animalul să dea primele semne de boală. Mai întâi apar apatia, inapetenţa (câinele stă pur şi simplu în faţa bolului cu mâncare, fără să facă nici cel mai mic gest că ar fi interesat de hrană), vomă şi enterita hemoragică (fecalele au un puternic miros fetid, de hoit). Într-o astfel de situaţie, prezenţa la medic trebuie să fie imediată, scrie Adevărul.ro.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel