Un site dedicat Holocaustului din Kiev, lovit de bombardamentele ruse
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Loviturile aeriene de marți din Kiev au atins situl memorial al Holocaustului Babyn Yar din Kiev, potrivit șefului Biroului președintelui Ucrainei, Andriy Yermak. Memorialul se află în apropierea Turnului de televiziune din Kiev, care a fost, de asemenea, avariat marți, anunță CNN.

Incidentul s-a produs în timp ce Matthew Chance de la CNN îi lua un interviu președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Yermak l-a informat pe Zelensky că memorialul Holocaustului a fost lovit, iar schimbul de replici a fost surprins de o cameră de luat vederi a CNN.

Site-ul memorial al Holocaustului de la Babyn Yar a publicat ulterior o declarație prin care confirmă că locul de comemorare a fost lovit de forțele rusești.

„Putin încearcă să denatureze și să manipuleze Holocaustul pentru a justifica o invazie ilegală a unei țări democratice și suverane, ceea ce este absolut detestabil. Este simbolic faptul că el începe atacul asupra Kievului prin bombardarea locului unde a avut loc Babyn Yar, cel mai mare masacru nazist", a declarat Natan Sharansky, președintele consiliului consultativ al memorialului.

Volodimir Zelenski, la comemorarea victimelor de la Babi Yar la 80 de ani de la masacru, pe 29 septembrie 2021.  Foto: Prteședinția Ucrainei

„Reamintim liderilor ruși că Kievul, Harkov, Kherson, Mariupol și alte orașe ucrainene au fost supuse ultima dată bombardamentelor masive ale Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar acum ard sub loviturile armatei lui Putin, sub narațiunea falsă și scandaloasă de "denazificare" a Ucrainei și a poporului său", a mai spus Natan Sharansky, precizează Mediafax.

Vezi și: Ucraina a fost a treia putere nucleară de pe planetă. BBC: De ce nu există riscul ca Putin să apese butonul nuclear

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel