Un sfert din mașinile Dacia produse la Mioveni în 2020 au avut instalație GPL
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
1 din 4 Dacii a avut GPL din fabrică
1 din 4 Dacii a avut GPL din fabrică
Una din patru mașini Dacia care au ieșit de pe linia de montaj de la Mioveni a avut sistem GPL instalat direct din fabricație, a transmis compania.

Potrivit Ziarulargesul.ro, directorul centrului de inginerie Renault Technologie Roumaine, Alexander Simionescu, a transmis: „Tehnologia GPL ajută la atingerea prevederilor normelor CAFE şi este integrată de echipele noastre de ingineri aici, în România, pe motorizările existente în gamă. Emisiile de CO² sunt mai scăzute cu 11% faţă de versiunea pe benzină. Lucrăm îndeaproape cu colegii din uzine, astfel încât să livrăm clienţilor noştri o alternativă mai curată, simplă şi competitivă”.

Începând de anul trecut, Dacia a adoptat denumirea comercială ECO-G pentru versiunile echipate cu motoare cu alimentare mixtă benzină/GPL. În 2020, pe piaţa din România, au fost vândute peste 10.300 de vehicule cu motorizare ECO-G, ceea ce echivalează cu aproape 23% din totalul înmatriculărilor mărcii. Pe modele, ponderea cea mai importantă a versiunilor ECO-G a fost înregistrată în cazul Sandero (44%), urmat de Logan (29% din total). În 2020, Dacia a fost lider pe segmentul GPL, această motorizare fiind existentă pe toată gama VP în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel