Un semafor provizoriu va fi instalat pe Șoseaua Antiaeriană din București, în locul în care un accident rutier tragic a generat proteste
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vice-guvernatorul instalat de Rusia în provincia ucraineană Herson, ucis într-un accident rutier
Vice-guvernatorul instalat de Rusia în provincia ucraineană Herson, ucis într-un accident rutier
Un semafor provizoriu cu buton va fi montat vineri la trecerea de pietoni de pe Şoseaua Antiaeriană, unde comunitatea locală a organizat proteste după ce un tânăr a fost accidentat mortal pe data de 11 octombrie.

'Comisia Tehnică de Circulaţie a aprobat în această dimineaţă montarea unui semafor provizoriu cu buton la trecerea de pietoni Şoseaua Antiaeriană x Str. Cojocaru Elena şi Vasile. O echipă a Administraţiei Străzilor Bucureşti va amplasa în cel mai scurt timp semaforul. Acesta va funcţiona numai până la finalizarea procedurilor legale pentru montarea celor patru semafoare aprobate deja pentru trecerile de pietoni de pe Şoseaua Antiaeriană. Reamintim paşii legali care trebuie parcurşi până la montarea permanentă a unui semafor: obţinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din PMB, realizarea studiului de fezabilitate, aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiectarea şi execuţia', informează Primăria Capitalei.

Pe parcursul ultimelor trei săptămâni au fost organizate proteste pe Şoseaua Antiaeriană, câteva zeci de persoane traversând în continuu strada şi blocând drumul, pentru a solicita astfel autorităţilor locale instalarea unui semafor. Un pieton a decedat, pe 11 octombrie, în urma unui accident petrecut în jurul orei 19,20 pe şoseaua Antiaeriană.

'Conducătorul unui autovehicul, care se deplasa pe şoseaua Antiaeriană dinspre Rond Alexandria către Calea 13 Septembrie, când a ajuns la intersecţia cu strada Cojocaru Elena şi Vasile a surprins şi accidentat un pieton. În urma impactului, pietonului i-au fost aplicate manevre de resuscitare la faţa locului, din nefericire fără rezultat favorabil, fiind declarat decesul acestuia', informa Brigada Rutieră a Capitalei.

Protest pe Șoseaua Antiaeriană, în memoria adolescentului ucis marți de un șofer. Peste 40 de persoane blochează drumul

Mai multe persoane din Capitală s-au adunat să blocheze Șoseaua Antiaeriană. Aceștia protestează în urma unui accident în cadrul căruia un pieton și-a pierdut viața, marți seara.

Grupul de protestatari este format din aproximativ 40 de manifestanți. Aceștia traversează carosabilul de pe o parte pe alta, blocând traficul rutier.

Oamenii cer mai multă implicare din partea autorităților, pentru reducerea numărului de accidente rutiere. Aceștia vor marcaje rutiere și un semafor, pentru că în acest punct au avut loc mai multe accidente de-a lungul timpului.

Un adolescent a decedat, marţi seara, în urma unui accident petrecut în jurul orei 19:20 pe şoseaua Antiaeriană din Bucureşti.

'Conducătorul unui autovehicul, care se deplasa pe şoseaua Antiaeriană dinspre Rond Alexandria către Calea 13 Septembrie, când a ajuns la intersecţia cu strada Cojocaru Elena şi Vasile a surprins şi accidentat un pieton.

În urma impactului, pietonului i-au fost aplicate manevre de resuscitare la faţa locului, din nefericire fără rezultat favorabil, fiind declarat decesul acestuia', informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero.

Cercetările sunt continuate de către Brigada Rutieră sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului de circulaţie, notează Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel