Data publicării:
Un șef de benzinărie a fost concediat după ce a stabilit din greșeală un preț redus la pompă
Un manager al unei benzinării a fost concediat după ce acesta a stabilit din greșeală un preț mai redus la pompă.
John Szczecina și-a pierdut locul de muncă după ce a perceput 69 de cenți pe galon la benzină premium la o benzinărie Shell din Rancho Cordova, California. Se pare că în urma acestui incident benzinăria a pierdut 20.000 de dolari după ce sute de mașini au profitat de prețul scăzut.
Pentru compensa pierderile, sora lui Szczecina a lansat un GoFundMe, care a strâns peste 24.000 de dolari.
Szczecina a declarat că este îngrijorat că va fi dat în judecată de către proprietarii stației, însă avocatul Craig Simmermon a subliniat că Szczecina va fi protejat de răspundere pentru o greșeală în îndeplinirea sarcinilor normale de serviciu.
”Singurul mod în care ar fi responsabil în afara unui acord scris este dacă acționează în afara sferei de angajare”, a declarat Simmermon.
Reacția companiei Shell
Compania care deține stația de benzină a spus într-o scrisoare către Szczecina că ”nu va accepta” fondurile strânse de familia și prietenii lui Szczecina.
”Pentru a fi clar, compania noastră nu v-a spus în niciun moment că intenționează să solicite plată de la dvs. pentru a acoperi pierderile. De asemenea nu intenționăm să luăm vreo acțiune legală împotriva dumneavoastră în legătură cu incidentul incorect al prețului combustibilului. Compania noastră nu vrea banii strânși și nu îi va accepta”, se arată în scrisoare, a informat postul local de știri KCRA3 citat de Insider.
Compania a mai spus în scrisoare că strângerea de fonduri ar trebui să fie închisă cu banii returnați donatorilor.
”Suntem de părere că oamenii care au donat campaniei tale de strângere de fonduri au fost induși în eroare. Pagina GoFundMe ar trebui să fie închisă, iar persoanele care ți-au donat ar trebui să li se restituie banii.” Compania a oferit, de asemenea, o alternativă pentru Szczecina de a dona banii către două organizații caritabile pe care le susțineau.
GoFundMe a spus la rândul ei că fondurile vor trebui rambursate dacă nu sunt acceptate de companie.
”Dacă compania benzinăriei (destinatarul final al fondurilor) refuză fondurile, vom cere organizatorului să posteze o actualizare clară pentru a-i informa pe donatori”, a informat presa.
Citește și...
Țara în care benzina costă doar 0,10 Ron pe litru. Toate țările au acces la aceleași prețuri la petrol pe piețele internaționale, diferența e făcută de taxele impuse
Din punct de vedere economic și politic, de la nivel local până la nivel internațional, prețul carburanților joacă un rol important în viața de zi cu zi. Acest rol este deosebit de important pentru industria transporturilor. Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai ieftine prețuri în funcție de țară?
1. Venezuela
Venezuela, deși în general este o națiune destul de săracă, este bogată în rezerve de petrol și combustibili fosili și folosește această bogăție specială pentru a oferi poporului benzină practic gratuită.
Da, este ciudat și de neconceput pentru europeni și nu numai să gandească așa, dar este adevărat. Din punct de vedere tehnic, prețul unui litru de benzina exprimat in USD la data de 13 iunie 2022 la pompele venezuelene era de 0,022 USD, ceea ce înseamnă cam 0,10 Ron pe litru. Sună exact ca într-un vis păcătos al oricărui proprietar de mașină.
2. Libia
Țara nord-africană bogată în petrol, Libia, se află pe locul 2 când vine vorba de combustibil ieftin. În prezent, un litru de combustibil costă doar 0,031 USD, adica 0,15 bani românești pentru un litru de benzină.
3. Iranul
O altă țară bogată în petrol. În mod logic, țările cu cele mai multe rezerve de petrol plătesc cel mai puțin. Iranienii, cu rezerve uriașe de petrol, percep 0,053 usd pe litru de benzină, adică aproximativ 0,25 Ron pe litru de benzină.
Conform Global Petrol Prices în data de 13 iunie 2022 prețul mediu al benzinei în întreaga lume era de 1,44 USD pe litru. Cu toate acestea, există diferențe substanțiale în aceste prețuri între țări.
Ca regulă generală, țările mai bogate au prețuri mai mari, în timp ce țările mai sărace și țările care produc și exportă petrol au prețuri semnificativ mai mici.
Citește întreaga știre AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News