Data actualizării:
Data publicării:

Un șarpe de un metru a fost găsit într-un aparat de cafea, în Mehedinți. Jandarmii au intervenit pentru a-l îndepărta / video

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un şarpe, care măsura un metru, a fost găsit joi, 22 iunie, într-un aparat de cafea dintr-un magazin din judeţul Mehedinţi. Jandarmii au intervenit la fața locului pentru îndepărtarea acestuia.

Jandarmii din Mehedinți au fost sesizați astăzi, printr-un apel la numărul de urgență 112, fiind înștiințați de prezența unui șarpe în incinta unui magazin mixt, din Dudașu, Comuna Șimian.

Șarpele a fost găsit de autorități într-un aparat de cafea

Un echipaj de la Jandarmerie s-a deplasat la fața locului și a găsit șarpele ascuns în aparatul de cafea.

„Cu ajutorul dispozitivului din dotare, șarpele de casă în lungime de peste 100 cm a fost extras. Ulterior a fost eliberat în mediul natural”, au spus jandarmii, potrivit Gazeta de Sud.

În ultimele zile, autoritățile au intervenit în patru astfel de situații în ceea ce privește îndepărtarea șerpilor, în urma solicitărilor venite din partea cetăţenilor.

Youtube video image

VEZI ȘI: Cum să supraviețuiești unei mușcături de șarpe

Majoritatea mușcăturilor de șarpe, chiar și de la speciile veninoase, nu sunt fatale, dar orice mușcătură ar trebui totuși tratată ca o urgență medicală.

Mușcăturile de șerpi veninoși reprezintă o problemă serioasă în multe părți ale lumii. Datele indică faptul că între 81.000 și 138.000 de oameni mor în fiecare an în întreaga lume din cauza mușcăturilor de șarpe, în timp ce de aproximativ trei ori mai mulți suferă amputații sau supraviețuiesc cu dizabilități permanente.

Într-adevăr, veninul de șarpe poate provoca paralizii care pot îngreuna respirația, pot provoca sângerări care pot fi letale, insuficiență renală ireversibilă și afectare permanentă a țesuturilor, deși simptomele variază foarte mult în funcție de mărimea și specia șarpelui, de cantitatea de venin injectată, locul mușcăturii dar și în raport cu vârsta victimei (copiii și bătrânii sunt mai expuși riscului) și problemele medicale existente.

În majoritatea cazurilor, totuși, mușcăturile de șarpe nu sunt fatale - se estimează că 5,4 milioane de oameni sunt mușcați în fiecare an -  dar orice mușcătură de șarpe ar trebui tratată ca o rănire fatală, urgență medicală, după cum a explicat Romulus Whitaker, un herpetolog american și fondatorul Madras Snake Park, primul parc de reptile din India, potrivit Fanpage.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/cum-sa-supravietuiesti-unei-muscaturi-de-sarpe_912612.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel