Data publicării:
Un șarpe cu două capete a fost descoperit în grădina unui bărbat
Un șarpe extrem de rar a fost găsit în grădina unui bărbat.
Animalele care se nasc cu două sau mai multe capete au o afecțiune numită policefalie, care este mai frecventă la reptile decât la mamifere. O posibilă cauză a acestei afecțiuni este dacă embrionul nu completează în întregime o diviziune. Alternativ, doi embrioni separați se pot fuziona împreună incomplet, potrivit Newsweek.
O lucrare din 2013 din Journal of Comparative Pathology a constatat că dintr-un eșantion de 4.087 pui de viperă, doar trei au eclozat cu două capete.
Șarpele, care s-a dovedit a fi o specie inofensivă a fost prins de către un salvator de șerpi în grădina unui bărbat care locuiește în Ndwedwe, un oraș la nord de Durban.
”A fost o priveliște atât de ciudată să văd acest șarpe deformat”, a spus Evans într-o postare pe Facebook.
”A fost destul de interesant să vezi cum se mișcă. Uneori, capetele încercau să meargă în direcții opuse unul față de celălalt, alteori, se sprijinea un cap pe celălalt. Acesta părea cel mai eficient mod de a se deplasa”, a declarat acesta.
Animalele cu policefalie nu supraviețuiesc pentru mult timp, în funcție de gradul în care cele două capete sunt despărțite. Două capete cu două stomacuri diferite au mai multe șanse să se lupte pentru pradă și să moară de foame decât dacă șarpele are doar un stomac. Cu toate acestea, un organ care lucrează peste două corpuri va pune animalul sub un stres nejustificat, ceea ce îi poate reduce durata de viață.
Potrivit lui Evans, șarpele cu două capete este acum în siguranță beneficiind de îngrijire profesională.
Citește și...
Unul dintre cei mai mari pitoni a fost descoperit în Florida
Ultima masă a șarpelui femelă a fost o căprioară cu coadă albă întreagă și se îndrepta spre o întâlnire cu un șarpe mascul când cel mai mare piton găsit vreodată în Florida a murit. Cântărind 98 kg și având aproape 5 metri lungime, femela piton birman a fost prinsă după ce cercetătorii au folosit un ”cercetaș” pentru a o găsi, scrie BBC.
Ea s-a luptat cu biologii timp de 20 de minute înainte de a fi ”supusă”, au transmis aceștia miercuri. Pitonii au devenit dăunători în Florida ca șerpi invazivi, fără prădători majori între speciile native concurente.
Pitonii au apărut după ce proprietarii de animale au eliberat reptilele în sălbăticie
Șerpii au fost găsiți periodic pe teritoriul statului, de când proprietarii iresponsabili de animale de companie au eliberat sau au permis pitonilor de companie să scape cu ani în urmă, mulți dintre aceștia mergând apoi să prospere în climatul subtropical din Florida. Femela birmaneză care a stabilit recordul, ucisă de cercetătorii de la Conservancy of Southwest Florida, avea aproximativ înălțimea unei girafe dacă ar fi fost întinsă pe verticală, potrivit biologului de stat Ian Bartoszek.
Pitonul își făcea veacul în jurul pădurii Everglades din Florida când biologii, folosind un piton mascul numit Dionysus echipat cu un transmițător radio, au găsit-o. S-a oprit într-un loc din partea de vest a pădurii. Citește mai mult AICI.
Vezi și....
Copil de 2 ani, filmat de tatăl său în timp ce târăște un piton viu pe iarbă
Un copil de doi ani a fost filmat în timp ce trăgea un piton viu pe iarbă, încercând să-l scoată din grădină. Micuțul este chiar fiul celebrului prezentator TV din Australia, Matt Wright, cel care se luptă cu crocodilii. El și-a filmat fiul în timp ce voia să scoată din curte un piton lung de doi metri, scrie The Independent.
Copilul a apucat curajos șarpele cu ambele mâini și a început să tragă de el pentru a-l duce în iarbă. Matt Wright stătea lângă el și îl încuraja, în timp ce filma totul. Acesta l-a sfătuit totuși pe micuț să stea departe de capul pitonului. Din fericire micuțul nu a pățit nimic, dar pitonul l-a fi putut mușca și chiar doborî cu ușurință. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News