Data actualizării:
Data publicării:

Un român și-a cumpărat permis auto fals de pe Facebook Marketplace

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Marketplace-ul de pe Facebook este asemănător unui magazin în toată regula. Aici poți găsi aproape orice îți dorești, inclusiv... permise auto false! 

Un român a cumpărat de pe Marketplace, în Germania, un permis auto falsificat pe model britanic, plătind 2.000 de euro. Intenția sa era să îl schimbe cu un permis auto românesc la Serviciul de Permise Auto de Conducere din Alba Iulia. După ce a prezentat permisul de conducere nou achiziționat, angajații au identificat documentul ca fiind fals și au notificat imediat Poliția. În consecință, bărbatul a fost înregistrat într-un dosar penal pentru complicitate la falsificare de înscrisuri și uz de fals, potrivit dailybusiness.ro.

Se pare că bărbatul a căzut în capcana unui cetățean german care i-a promis că îi va furniza un permis auto britanic fără a fi nevoie să urmeze cursuri la o școală de șoferi. Acest permis a fost achiziționat de pe platforma MarketPlace de pe Facebook. Evenimentul a avut loc în luna iulie 2020, când românul se afla încă pe teritoriul german.

Pasibil de închisoare

Bărbatul a plătit aproximativ 2.000 de euro pentru permis, după ce a furnizat toate datele sale de identificare personale, inclusiv o fotografie. Banii au fost transferați celui care a falsificat documentul prin intermediul serviciului Moneygram. "În data de 18.09.2020, inculpatul s-a deplasat la SRPCIV ocazie cu care a depus o documentaţie în vederea preschimbării permisului de conducere, folosind inclusiv permisul de conducere falsificat cu denumirea Driving Licence, emis pe numele său de către autorităţile britanice, valabil pentru categoriile B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q, deşi cunoştea faptul că acest document oficial era falsificat întrucât nu susţinuse vreo testare teoretică ori practică în acest sens", se comunică în rechizitoriul procurorilor, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel