Un român din Marea Britanie a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Florin Radu a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane în vederea exploatării sexuale
Florin Radu a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane în vederea exploatării sexuale
Un infractor român care a fugit din Marea Britanie și s-a ascuns timp de aproape cinci ani după ce și-a tăiat brățara electronică, fugind din Marea Britanie a fost plasat în închisoare astăzi, anunță DailyMail .

Florin Radu, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat, în anul 2014, pentru trafic de persoane și asalt comun asupra unor persoane și pentru că a obligat o fată să practice prostituția în favoarea lui. El o adusese pe fată în Marea Britanie unde îi promisese că o să lucreze ca chelneriță.

Femeia a reușit să scape din sechestrul impus de Radu în noiembrie 2013 și a reușit să se salveze doar pentru că o mașină de poliție din Oldham trecea chiar atunci prin zonă. Radu a fost arestat în martie 2014 când urma să se îmbarce într-un zbor cu destinația România. El a primit eliberarea cauțiunii, cu condiția să poarte o brățară electronică.

În decembrie 2014 Radu a tăiat brățara și a reușit să părăsească Marea Britanie, evitând oficialitățile de Frontieră din Regatul Unit și s-a întors în România. În 2015, un tribunal din Manchester l-a condamnat pe Radu, în absență, pentru trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, controlând o prostituată pentru câștig și două tâlhării.

Cu toate acestea, în ciuda apelurilor publice la informație, el a rămas în libertate până la începutul acestei luni, când a fost reținut în România pe baza unui mandat european de arestare și extrădat înapoi în Marea Britanie.

Vezi și: Britanic extrădat din România, acuzat de crimă la Londra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel