Un român a primit 35.000 de euro, după ce poliția din Olanda l-a băgat în spital. A ajuns pe masa de operație
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 22 Martie 2023, 16:57
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un român a primit despăgubiri de 35.000 de euro în Olanda pentru că a fost rănit de poliţie, în Gara Centrală din Amsterdam, în august 2020.

În vârstă de 27 de ani la momentul faptelor, românului i s-a ordonat, pe 14 august 2020, să "îşi scoată bicicleta din pasajul IJ al gării", scrie biroul de consiliere juridică JBL&G într-un comunicat de presă. Potrivit poliţiştilor, românul nu s-a conformat suficient de repede, motiv pentru care a fost tras de pe bicicletă, a fost împins de umăr şi lovit cu pumnul în faţă.

Bărbatul şi-a fracturat şoldul în urma căderii de pe bicicletă. Deşi a urlat apoi de durere, poliţiştii au refuzat să cheme o ambulanţă. Un martor la scena incredibilă a sunat la serviciile de urgenţă, scrie Rador, citând ziarulromanesc.de.

Operaţie pentru fractura de şold

După incident, poliţia a negat orice răspundere, potrivit biroului juridic. Dar, după "o anchetă internă a poliţiei (cu analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere)", a fost clar că situaţia s-ar fi putut rezolva altfel, fără recurgerea la violenţă.

Poliţia din Amsterdam confirmă că a plătit 35.000 de euro cu titlul de daune morale şi despăgubiri materiale. Întrebat despre alte măsuri, purtătorul de cuvânt a spus că "au fost luate măsuri corespunzătoare pe plan intern, ca răspuns la acest caz", pe baza unui raport de investigaţie al Departamentului de Integritate, Securitate & Reclamaţii. Niciun judecător nu a fost implicat în acest caz.

Românul a trebuit să fie operat pentru fractura de şold şi încă mai avea dureri un an mai târziu, potrivit JBL&G. Cei 35.000 de euro "sunt atât compensaţii materiale pentru cheltuielile suplimentare (medicale) efectuate, cât şi despăgubiri pentru spaima, durerea şi suferinţa îndurată".

Vezi și:  Româncă din Spania, disperată, după ce autorităţile i-ar fi luat copilul fără nicio explicație. Femeia tocmai fusese operată de cancer

- Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?