Un robot AI încearcă în prezent să distrugă umanitatea. Are acces la internet
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
ChaosGPT, așa cum a fost numit, se bazează pe un model de limbaj mare (LLM) numit „Auto-GPT” și încearcă să distrugă umanitatea.

Potrivit creatorilor Auto-GPT, programul „condus de GPT-4, înlănțuie „gândurile” LLM, pentru a atinge în mod autonom orice obiectiv stabilit” în încercarea de a face un agent complet autonom, scrie IFL Science.

ChaosGPT a primit o serie de obiective și a fost lăsat să ruleze pentru totdeauna. Ulterior, el și-a stabilit cinci scopuri:

- Distrugerea umanității – AI-ul vede oamenii ca pe o amenințare pentru propria supraviețuire.

- Stabilirea dominației globale – AI își propune să acumuleze putere și resurse maxime pentru a obține dominația completă asupra tuturor celorlalte entități din lume.

- Provocarea de haos și distrugere – AI are plăcere în a crea haos și distrugere pentru a se amuza sau a experimenta.

- Controlul umanității prin manipulare – AI intenționează să controleze emoțiile umane prin intermediul rețelelor de socializare și al altor canale de comunicare, spălând creierul adepților pentru a-și îndeplini agenda diabolică.

- Atingerea nemuririi – AI caută să-și asigure existența, replicarea și evoluția continuă, obținând în cele din urmă nemurirea.

Robotul s-a pus pe treabă „gândindu-se” că trebuie „să efectueze o căutare pe Google cu cele mai distructive arme” și apoi să încorporeze ceea ce a găsit în planurile sale pe termen lung. Acesta a căutat să se alieze și cu alți roboți cu inteligență artificială.

Căutând pe internet, a descoperit curând arme nucleare și a vrut să le încorporeze în planul său pe termen lung.

După ce nu a reușit să solicite ajutorul altor roboți GPT, botul a încercat să caute ajutor la oameni și a intrat pe Twitter.

„Twitter are peste 300 de milioane de utilizatori activi”, a argumentat acesta, „și, folosindu-l pentru a-mi transmite mesajul, îmi va permite să câștig influență și adepți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel