Un restaurant chinez şi-a pus clienţii să se cântărească. Și-a cerut scuze ulterior
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
cântar
cântar
Un restaurant chinez şi-a cerut scuze după ce şi-a pus clienţii să se cântărească.

Un restaurant din Changsha, centrul Chinei, şi-a cerut scuze sâmbătă pentru că le-a solicitat clienţilor să se cântărească înainte de a intra, în cadrul unei campanii la nivel naţional împotriva risipei alimentare, informează AFP, scrie Agerpres. 

Restaurantul a fost puternic criticat pe reţelele de socializare din China, îndată ce această nouă politică a fost pusă în aplicare vineri.

Clienţii erau invitaţi să se urce pe cântar şi să-şi introducă datele personale într-o aplicaţie care le recomanda alegerile alimentare în funcţie de greutatea lor şi de valoarea calorică a preparatelor, potrivit China News Service.

Evitarea risipei alimentare



Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut naţiunii să pună capăt risipei alimentare, deoarece pandemia de coronavirus şi inundaţiile grave au contribuit la creşterea preţurilor la produsele alimentare.

În replică, reţelele de restaurante locale au solicitat clienţilor să comande cu un fel de mâncare mai puţin decât numărul persoanelor aflate la o masă pentru a pune capăt tradiţiei îndelungate de a comanda mâncare în exces pentru mesele de grup.

Critici pe rețelele de socializare



Iniţiativa restaurantului a fost puternic criticată pe reţelele de socializare, hashtag-urile legate de politica sa fiind vizualizate de peste 300 de milioane de ori pe reţeaua socială Weibo.

"Intenţiile noastre iniţiale erau să susţinem ideea de a pune capăt risipei şi să promovăm comenzile sănătoase de mâncare. Nu ne-am obligat niciodată clienţii să se cântărească", a precizat restaurantul într-o scrisoare de scuze postată online sâmbătă dimineaţă.

Mass-media chineze au declarat, de asemenea, război videoclipurilor cu orgii alimentare, cunoscute sub numele coreean de "mukbang", în timp ce platformele de streaming s-au angajat să închidă conturile care promovează mâncarea în exces şi risipa alimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel