Un ren ALB, foarte rar, fotografiat în Norvegia
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Ren alb. foto:  Mads Nordsveen @mads Instagram
Ren alb. foto: Mads Nordsveen @mads Instagram
Un fotograf norvegian a distribuit imagini rare ale unui pui de ren alb pe care l-a întâlnit în timpul drumețiilor cu prietenii.

Mads Nordsvee, de 24 de ani, din Oslo, a declarat că a văzut animalul în zăpadă într-o plimbare în nordul Norvegiei, relatează BBC.

Imaginile, în care animalul aproape că se confundă cu peisajul, au primit aproape 20 000 de lik-uri de luni, de când au fost postate. Distribuind fotografiile de pe Instagram, fotograful a comentat: "Aproape a dispărut în zăpadă!"

Renii albi sunt considerați foarte rari. În 2016, o mascul alb a fost văzut pe un drum în Mala, în nordul Suediei. Aspectul lor neobișnuit este cauzat de o condiție genetică care împrăștie pigmentul din blană, dar nu este albinism. Conform unor tradiții scandinave, observarea unui reni alb este considerat un semn de noroc.

Conform sursei citate, Nordsvee a declarat agenției de știri Caters că a văzut "creatura mică și minunată" în timp ce mergea în munți. "El a venit la mine foarte aproape și ne-am uitat unul în ochii celuilalt. El a fost foarte calm când a văzut că nu am avut intenții rele", a mai spus fotograful.

"S-a comportat ca și cum ar fi arătat pentru fotografiile mele ... a fost foarte curios și amuzant, ca un mic explorator", mai scrie bbc.com. După câteva minute, animalul l-a părăsit pe el și pe prietenii săi, întorcându-se la mama sa, la marginea pădurii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel