Un reactor nuclear din Harkov a fost bombardat de ruși. AIEA, îngrijorată și de situația de la Cernobîl
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un reactor nuclear din Harkov a fost bombardat de ruși. AIEA, îngrijorată și de situația de la Cernobîl / Foto: Pixabay, de Pete Linforth
Un reactor nuclear din Harkov a fost bombardat de ruși. AIEA, îngrijorată și de situația de la Cernobîl / Foto: Pixabay, de Pete Linforth
Rușii au bombardat un reactor nuclear din Harkov.

Un reactor nuclear de cercetare din Harkov a fost bombardat de trupele ruse sâmbătă seara, a anunțat Parlamentul ucrainean.

”The Kyiv Independent raportează că reactorul nuclear de cercetare din Harkov a fost lovit de bombardamentele rusești”, scrie The Guardian.

La scurt timp, Parlamentul Ucrainei a confirmat atacul, printr-o postare pe Twitter.

”Armata rusă a tras din nou într-o unitate de cercetare nucleară din Harkov. În prezent, este imposibil de estimat amploarea pagubelor din cauza ostilităților care nu se opresc în zona instalației nucleare” - Inspectoratul de Reglementare Nucleară de Stat”, se arată în mesajul Parlamentului ucrainean.

Îngrijorări legate de centrala de la Cernobîl

Agenția Internațională pentru Energie Atomică și-a exprimat îngrijorarea pentru lucrătorii de la centrala nucleară de la Cernobîl, după ce forțele ruse au capturat sâmbătă orașul Slavutych, unde locuiesc mulți oameni care lucrează la reactor.

Au rămas îngrijorați de capacitatea personalului de la CNE Cernbîl de a se rota în mod regulat și de a se întoarce la casele lor din orașul din apropiere, Slavutych, pentru a se odihni. Nu a existat nicio rotație a personalului la NPP de aproape o săptămână, a spus autoritatea de reglementare ucraineană.

"Autoritatea de reglementare a spus că ultima rotație a personalului a avut loc în perioada 20-21 martie, când un nou schimb de personal tehnic a sosit de la Slavutych pentru a înlocui colegii care lucraseră la CNE din Chornobîl cu o zi înainte ca armata rusă să intre în șantier, unde instalațiile de gestionare a deșeurilor radioactive. sunt situate. Nu există „nu există informații când sau dacă” va avea loc o nouă schimbare a schimbului de muncă", se arată într-o declarație a directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică,  Rafael Mariano Grossi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel