Un raport al Amnesty International numește Israelul un apartheid
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Un raport emis de Amnesty International a numit Israelul un apartheid, din cauza legilor și a segregării sociale. 

Legile, politicile și practicile israeliene împotriva palestinienilor din Israel, dar și teritoriile ocupate echivalează cu apartheid, spune Amnesty International, conform BBC. Un nou raport susține că statul israelian menține „un regim instituționalizat de oprimare și dominare a populației palestiniene în beneficiul israelienilor evrei”.

Apartheid-ul este considerat o crimă împotriva umanității conform dreptului internațional. Israelul spune că „respinge absolut toate acuzațiile false” din raport.

Acuzațiile ar fi nefondate

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a acuzat Amnesty că reciclează „minciuni, inconsecvențe și afirmații nefondate care provin de la binecunoscute organizații anti-israeliene pline de ură”.

„Raportul neagă dreptul statului Israel de a exista în calitate de stat național al poporului evreu. Limbajul său extremist și denaturarea contextului istoric au fost concepute pentru a demoniza Israelul și a arunca combustibil pe focul antisemitismului”, au spus reprezentanții israelieni într-un comunicat.   

Apartheidul a fost o politică de segregare rasială și de discriminare care a fost impusă de guvernul minorității albe din Africa de Sud împotriva majorității negre a țării din 1948 până în 1991.

Emiratele Arabe Unite au interceptat rachete balistice în timpul vizitei președintelui israelian

Emiratele Arabe Unite (EAU) au interceptat și distrus luni o rachetă balistică, incidentul fiind al treilea de acest fel din această lună, potrivit autorităților naționale, în timpul vizitei președintelui israelian, scrie CNN. 

"Atacul nu a provocat pierderi. Rămășițele rachetei balistice au aterizat în afara zonelor rezidențiale", a transmis Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite pe Twitter.

Incidentul vine după o serie de atacuri asupra Emiratelor Arabe Unite în această lună din partea rebelilor Houthi susținuți de Iran și Yemen. Houthi au lansat un atac cu drone pe 17 ianuarie, ucigând trei muncitori străini în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi. Coaliția condusă de Arabia Saudită care luptă împotriva huthiților a răspuns cu lovituri aeriene asupra capitalei yemenite, vătămând grav cel puțin 12 persoane. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel