Un pui de pisică s-a născut cu două fețe - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un pui de pisică s-a născut cu două fețe / Foto: Captură video Twitter NowThis
Un pui de pisică s-a născut cu două fețe / Foto: Captură video Twitter NowThis
O pisicuță s-a născut cu două fețe. 

Un pisoi născut cu două fețe a supraviețuit în mod miraculos timp de patru zile, scrie Mirror. Micuța creatură a fost numită Tung Ngern, însemnând pungă de argint și Tung Tong, adică pungă de aur. Ea s-a născut duminică în provincia nordică Lampang din Thailanda și a murit miercuri dimineață, potrivit autorităților.

Proprietarul pisoiului,  Anuwat, în vârstă de 29 de ani a menționat într-o postare pe social media: ”Little Tung și Ngern Tung Tong au murit. Pisicuța a părăsit această lume. Nu știu ce a fost în neregulă. A început să se chinuie să respire la 1 dimineața și am pus pătura peste ea. Am deschis pătura la ora 5.30 și nu mai respira. Corpul ei era într-o stare bună”.

Anuwat a spus că pisoiul s-a confruntat cu multe provocări în timpul scurtei sale vieți și că regretă că acesta nu a supraviețuit. Pisicile cu două fețe sunt cunoscute sub numele de pisici Janus, după zeul roman cu două fețe. Rareori supraviețuiesc mai mult de câteva ore și se pot lupta să se alăpteze ca niște pisoi normali. Pisicile Janus au un cap, un creier, un corp și un set de organe. Singura parte a corpului lor care este întotdeauna duplicată este fața și severitatea acestei afecțiuni poate varia.

Zorro și Bandit, doi motani... speciali. Sunt vedete în toată lumea

Doi motănei, tată și fiu, sunt cunoscuți deja în toată lumea - deși locuiesc pe o insulă indoneziană - datorită aspectului lor unic. Zorro are numai 9 luni, dar pe data de 9 iunie a devenit tată. Unul din pui i-a moștenit trăsătura unică și a fost botezat Bandit. Zorro locuiește în casa lui Indraini Wahyudin Noor, un bărbat de 50 de ani din orașul Banjarmasin. Când a ajuns aici, Indraini i-a dat imediat numele Zorro, datorită asemănării cu personajul mascat din filmul cu același nume. Indraini l-a transformat pe Zorro într-un adevărat star pe rețelele sociale, unde a postat nenumărate fotografii cu aventurile lui. A crezut că aspectul său unic merită să fie admirat, dar nu s-a așteptat ca această trăsătură să fie transmisă mai departe, potrivit New York Post.

Indraini Wahyudin Noor are mai multe pisici în casă, dar cel mai mândru spune că este de Zorro: „Îl cheamă Boy, dar mulţi îi spun Zorro. Am multe pisici, dar acesta este singurul care are mască pe faţă. Este pisica mea preferată! Este o pisică foarte răsfăţată, îşi doreşte mereu să fie mângâiată, îmbrăţişată şi ţinută în braţe. Îi place să se joace mult, dar urăşte săfacă baie în fiecare săptămână”, a afirmat proprietarul celor doi motani celebri. Pisicile au strâns aproape 300.000 de urmăritori pe TikTok și aproape 8 milioane de aprecieri.

În prezent, există aproximativ 100 de rase de pisici recunoscute oficial, dar cu siguranță nu știți nici măcar jumătate dintre ele. Una dintre cele mai ciudate pisici din lume este LaPerm, o rasă originară din Oregon, SUA, numită așa pentru blana sa lungă și creață (asemenea unui „permed”). Prima pisică LaPerm s-a născut femelă și fără păr, dar după câteva luni și-a dezvoltat o blană mătăsoasă și ondulată din cauza unei mutații la o genă dominantă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel