Un psiholog oferă cea mai eficientă cale de comunicare între părinții divorțați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Divorțul este cu siguranță unul dintre cele mai dificile momente, iar atunci când un copil este prins la mijloc, gestionarea eficientă a unei astfel de situații devine aproape imposibilă. De cele mai multe ori se aruncă vorbe, jigniri și amenințări, iar comunicarea încetează aproape complet.

Ce este de făcut pentru a avea comunicare în cazul unui divorț?

Psihologul Radu Leca propune o nouă abordare în cazul divorțului. Până la urmă, părinții nu renunță la rolul de mamă sau tată, iar creșterea unui copil în astfel de condiții este adeseori anevoioasă și plină de încercări.

„Oamenii sunt atât de furioși, frustrați, agresivi încât se pot înjura. Le mai spun că de astăzi înainte nu mai au de ce să vorbească la telefon, să se facă totul prin email. Nu prin SMS, nu pe WhatsApp.

Se realizează adrese de email, recomand formula «Tata Nume» și «Mama Nume». Pe aceste tipuri de adrese de email se conversează exclusiv cu și despre copil. Întotdeauna în subsidiar, la semnătură, să scrie «mama, tata», iar sub aceste elemente este scrisă următoarea frază: Comunicarea se realizează pe acest email numai și despre... CONTINUAREA PE dcnewstv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel