Urmărește emisiunea live
Un profesor din Japonia a inventat „televizorul cu gust”
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de JESHOOTS.com, de la Pexels
Fotografie creată de JESHOOTS.com, de la Pexels
Un profesor japonez a inventat „televizorul cu gust”.

Un profesor japonez a dezvoltat un prototip de ecran TV care poate fi lins și care poate imita aromele alimentelor, un alt pas spre crearea unei experiențe de vizionare multisenzoriale, scrie Reuters, potrivit Mediafax. 

Dispozitivul, denumit Taste the TV (TTTV), folosește un carusel de 10 recipiente cu arome care se pulverizează în combinație pentru a crea gustul unui anumit aliment. Aroma este difuzată pe o peliculă igienică aflată pe un ecran plat de televiziune, pentru ca telespectatorul să o guste.

În era COVID-19, acest tip de tehnologie poate îmbunătăți modul în care oamenii se conectează și interacționează cu lumea exterioară, a declarat Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.

Realizarea unei versiuni comerciale ar costa circa 875 de dolari

Miyashita lucrează cu o echipă de aproximativ 30 de studenți care a produs o varietate de dispozitive legate de arome, inclusiv o furculiță care face ca mâncarea să aibă un gust mai bogat. El a declarat că a construit singur prototipul TTTV în cursul anului trecut și că realizarea unei versiuni comerciale ar costa aproximativ 100.000 de yeni (875 de dolari).

Printre aplicațiile potențiale se numără învățatul la distanță pentru somelieri și bucătari, precum și concursuri și jocuri de degustare, a spus el.

Miyashita a purtat, de asemenea, discuții cu companii cu privire la utilizarea tehnologiei sale de pulverizare pentru un dispozitiv care poate aplica un gust de pizza sau de ciocolată pe o felie de pâine prăjită.

De asemenea, el speră să realizeze o platformă prin care gusturile din întreaga lume să poată fi descărcate și savurate de utilizatori, la fel cum se întâmplă acum cu muzica.

CITEȘTE ȘI: A fost inventat spărgătorul automat de seminţe

CITEȘTE ȘI: Un aparat de buzunar poate atenționa ce alimente sunt periculoase pentru organism

Tot în Japonia: O comisie a recomandat aprobarea pastilei antivirale împotriva COVID-19

O comisie din cadrul Ministerului Sănătăţii din Japonia a recomandat vineri aprobarea pastilei antivirale împotriva COVID-19 fabricată de Merck & Co Inc, ca parte a planurilor prim-ministrului Fumio Kishida de a oferi noi tratamente până la finalul anului în contextul temerilor crescute privind varianta Omicron, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

Decizia comisiei creează premisele livrării a 200.000 de doze pe teritoriul ţării începând cu acest weekend, pe baza pregătirilor anunţate anterior de Kishida. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel