Urmărește emisiunea live
Un prizonier de război ucrainean a fost castrat de ruși. Imaginile au stârnit furie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter
Castrarea unui prizonier de război ucrainean a stârnit furie. 

Într-o serie șocantă de imagini, acestea par să-i arate pe soldații ruși care țineau la pământ un prizonier de război ucrainean înainte de a-i tăia organele genitale. Cei care au vizionat imaginile și-au exprimat fără menajamente furia. Deputatul ucrainean Inna Sovsun a scris pe Twitter că i-a fost blocat contul după ce a postat clipul pe platforma de socializare.

Odată ce a recâștigat accesul la contul ei, Sovsun a distribuit o captură de ecran a postării sale originale, cu videoclipul neclar. Ea a scris în tweet-ul său original: ”Soldatul rus din batalionul cecen Ahmat a tăiat organele genitale prizonierului de război ucrainean. Asta le fac naziștii ucrainenilor. Rusia trebuie să plătească pentru asta! Dați Ucrainei armele de care avem nevoie pentru a opri acest coșmar o dată pentru totdeauna. Lumea nu poate pretinde că nu se întâmplă asta!".

Twitter a dat videoclipul jos

Sovsun a scris într-un tweet, vineri: ”Twitter mi-a închis profilul astăzi. Pentru că am postat un videoclip în care un soldat rus castrează un prizonier ucrainean. @Twitter a decis că este prea crud. Dar asta se întâmplă. Și ștergerea videoclipului nu va schimba asta. Oamenii ar trebui să știe ce face #Rusia!”

Videoclipul arată un grup de bărbați îmbrăcați în ținute de camuflaj rusești care țin la pământ un prizonier de război ucrainean. Apoi folosesc un cutter pentru a-i îndepărta organele genitale înainte de a le arăta camerei.

Prizonierul a fost ucis de aceiași soldați

În imagini suplimentare văzute de Sky News, același prizonier este filmat fiind legat și împușcat în cap în aceeași locație. Nu este clar când și unde a fost filmat videoclipul. Ministerul de Externe al Ucrainei a condamnat ”crimele de război brutale”, solicitând Curții Penale Internaționale să investigheze.

”Ucraina condamnă cu fermitate crimele de război brutale comise de militarii Federației Ruse împotriva prizonierilor de război ucraineni, în special cazurile oribile de tortură, abuz fizic, tratament inuman, care provoacă în mod intenționat mari suferințe sau vătămări grave corpului sau sănătății și uciderea intenționată a ucrainienilor prizonieri de război. Ministrul Afacerilor Externe Dmytro Kuleba cere comunității internaționale să condamne încălcarea brutală a dreptului internațional de către Federația Rusă și să recunoască imediat Rusia ca stat terorist. El a subliniat că orice întârziere a acestei decizii nu va face decât să încurajeze Rusia să comită noi crime și acte inumane”, a declarat departamentul într-un comunicat.

Rusia, considerată stat terorist

Acuzațiile de crime de război împotriva Rusiei continuă să se înmulțească. Din februarie, când a început invazia Ucrainei, Rusia a fost acuzată că a comis mii de crime de război. Curtea Penală Internațională a descris Ucraina drept o ”scenă a crimei”, trimițând cea mai mare echipă creată vreodată să investigheze.

În aprilie, procurorul ucrainean a acuzat 10 soldați ruși de atrocități în orașul Bucha, unde au fost descoperite dovezi ale uciderilor în masă. Între timp, soldatul rus Vadim Shishimarin, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut că l-a împușcat pe Oleksandr Shelipov, în vârstă de 62 de ani, mort în primele zile ale războiului.

Shishimarin i-a cerut văduvei domnului Shelipov să-l ierte atunci când a înfruntat-o ​​în instanță în mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel