Un primar din Vaslui spune că avioanele care au survolat comuna au alungat norii de ploaie. Episod similar acum 200 de ani
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Primarul comunei Ştefan cel Mare din Vaslui, Mihai Moraru, spune că avioanele militare care survolează comuna au alungat norii de ploaie, astfel că cere încetarea exerciţiilor militare din zonă. Jurnalistul Val Vâlcu a amintit, cu umor, un episod similar care a avut loc în urmă cu 200 de ani. 

"E rușinos din partea lor, la vremurile astea cât de grele sunt, tot se plânge statul român că nu are bani de multe alte cheltuieli, să apară pe raza comunei noastre, de trei zile, în fiecare după-amiază, câte trei-patru avioane care se învârt deasupra comunei noastre. Urât. Adică sfidează buzunarul românilor, nu numai a locuitorilor din comună. Nu vă spun cât de mult stau cu grijă oamenii, cel puțin cei mai în vârstă. Nu vedem noi că s-ar întâmpla deasupra comunei noastre niște antrenamente, atâta timp cât fac niște piruete ăia cu avioanele de se învârt în zbor. În afară de asta, aseară, în jur de ora 19:00, era gata, gata să pălească niște stâlpi de electrificare. Așa de jos ce a coborât?”, a declarat Mihai Moraru pentru G4Media.

Primarul îşi susţine afirmaţiile şi la televizor şi spune că avioanele au gonit ploaia

"Timp de trei zile consecutiv, aceste aeronave, nu ştim ale cui erau, au survolat comuna Ştefan cel Mare, au semănat panică în rândul populaţiei, încât nu au mai putut suporta oamenii. Am fost nevoit să fac apel la presă pentru a stopa prezenţa avioanelor pe raza comunei noastre", a declarat Mihai Moraru la Antena 3, în emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel. 

"Aţi spus aşa, domnule primar. Că mai multe avioane militare alungă norii de ploaie. Vă menţineţi această afirmaţie?", a intervenit Cătălina Porumbel. 

"Da. Deci pe raza comunei noastre, avem o secetă cumplită. De 4 luni, nu am avut ploaie. Acum, când norii veneau spre comuna noastră, acele avioane care nu cred că executau ceva de lucru, pentru că erau prea aproape de sol, mergeau printre stâlpii de electrificare, făceau piruete de parcă erau la bâlci... Norii s-au dispersat. Timp de trei zile consecutiv au venit deasupra comunei noastre. Am spus că după intervenţia presei nu au mai venit", a mai spus primarul. 

"MApN spune aşa: Aeronave IAR 99 Şoim, din dotarea bazei 95 aeriană, au executat în această săptămână, în zilele de 10 şi 11 august, zboruri de instrucţie în conformitate cu cerinţele specifice de instruire. Aceste zboruri au fost executate cu respectarea strictă a reglementărilor aeronautice în vigoare. Au fost luate toate măsurile ca impactul asupra comunităţilor să fie minim. 

Dvs spuneţi că nu a fost impact minim. Dar vreau să vă întreb. Dl Vasile Dâncu, ministrul Apărării, este din partidul dvs. L-aţi sunat să îl întrebaţi ce se întâmplă, sau dacă poate să facă ceva în acest sens?", a mai intervenit Cătălina Porumbel. 

"Dl ministru are mult de treabă. Nu putem să îl deranjăm noi pentru lucrurile astea. Eu voiam să fac un apel pentru a putea stopa această vizită a avioanelor pe raza comunei noastre. Pe noi nu ne interesează decât să nu mai vină la noi", a continuat edilul. 

Val Vâlcu a amintit de o situaţie similară de acum 200 de ani

"În 1820, adică acum 200 de ani, în ziarele britanice era o ştire că se plâng locuitorii din zona prin care trece calea ferată că din cauza locomotivelor nu mai fată vacile. Iată că suntem în secolul XIX, în care un primar poate să spună că trei avioane au dispersat norii şi a rămas comuna fără ploaie. Ce mi-e 1820, ce mi-e 2022 în Vaslui?", a replicat Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel