Un prezidențiabil cere amânarea intrării în vigoare a Codurilor. Ce spune că se va întâmpla în caz contrar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a făcut vineri apel către Guvernul Ponta, de a amâna până la 1 septembrie 2014 intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de procedură penală. El amenință că, în caz contrar, sistemul judiciar se va bloca.

"Reiau apelul către Guvernul Ponta, de a amâna intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de procedură penală până la 1 septembrie 2014. Sistemul judiciar nu este pregătit, lipsesc 150 de judecători şi 350 de grefieri. Dacă nu se angajează aceşti oameni sistemul judiciar se va bloca", a declarat Cătălin Predoiu, citat de Mediafax.

Fostul ministru al Justiției cere Guvernului Ponta să emită o Ordonanţă în acest sens, sau Parlamentul să se întrunească pentru a elabora o lege care să amâne intrarea Codurilor în vigoare şi angajarea judecătorilor şi grefierilor necesari.

Prezidențiabilul PDL a mai transmis că îşi exprimă disponibilitatea de a le explica premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei care sunt problemele de implementare a acestor Coduri, arătând că pregătirea pentru intrarea în vigoare trebuia să se facă în ultimii doi ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel