Un preot rus a fost oprit de la slujire pentru că a înlocuit cuvântul „victorie“ cu „pace"
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Ioan Koval, un preot rus care a înlocuit cuvântul „victorie“ cu „pace", a fost suspendat de la slujire.

Patriarhul Kiril al Rusiei a emis un decret prin care i-a interzis unui preot din Lublino, Ioan Koval, să slujească în biserică. Motivul acestei decizii a fost că acesta, într-una dintre rugăciuni, a înlocuit cuvântul „victorie” cu cuvântul „pace”. Decretul patriarhului a fost postat pe 3 februarie pe site-ul diecezei Moscovei, potrivit Fontanka.

Potrivit Podyom, preotul Ioan Koval, în loc să folosească expresia „Ridică-te, Doamne, ca să ajuți poporul Tău și să ne dea biruință prin puterea Ta”, a rostit un text ușor modificat: „Ridică-te, Doamne, ca să ajuți poporul Tău și să ne dăruiască nouă pace prin puterea Ta.”

Biserica Ortodoxă Rusă a distribuit anterior „Rugăciunea pentru Sfânta Rusie” către toate bisericile ortodoxe „pentru citire obligatorie”.

Clericul Koval a fost găsit vinovat de „arbitraritate”. Lui îi este interzis să susțină slujbe „până la sfârșitul examinării cazului său în Comisia de disciplină din cadrul Consiliului Eparhial de la Moscova”.

Reamintim că săptămâna trecută, capul Bisericii ortodoxe Poloneze, arhiepiscopul Sawa, i-a trimis o scrisoare, cu ocazia împlinirii a 14 ani de la instalarea ca Patriarh la Moscova, patriarhului Kiril. Conținutul scrisorii pare să indice că arhiepiscopul polonez Sawa sprijină acțiunile Rusiei în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel