Palatul Buckingham recunoaște că angajează prea puțini etnici minoritari
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Palatul Buckingham recunoaște că angajează prea puțini etnici minoritari
Pixabay / Palatul Buckingham recunoaște că angajează prea puțini etnici minoritari
Casa regală britanică a publicat un bilanț al angajaților și recunoaște că din rândul acestora fac parte prea puțini etnici minoritari.

Palatul Buckingham a recunoscut faptul că dorește să își diversifice personalul, întrucât doar 8,5% dintre aceștia sunt parte a unor grupuri minoritare etnice. Până în 2022 se dorește ca numărul acestora să crească, iar ponderea să ajungă la 10%. Acest procent nu este încă proporțional cu cel al populației, în Marea Britanie 13% din cei care sunt rezidenți cu naționalitate fac parte dintr-o minoritate, conform unui recensământ din 2011, scrie BBC. 

Palatul a adăugat că „nu se află în punctul în care ar trebui să fie” în privința diversității staffului. 

Obiectivul sperat este de 10%

„Nu este vorba că nu am progresat în privința inițiativelor de diversitate și incluziune în ultima perioadă, dar este vorba despre că rezultatele nu sunt la nivelul așteptărilor noastre”, a dezvăluit o sursă din interiorul Palatului.

Familia regală a decis publicarea rezultatelor din raport, astfel încât totul să fie transparent și să se poată vedea progresul care va fi făcut sau nu, aceștia fiind complet răspunzători de acest fapt. 

„Majestatea sa și alți membri ai Familiei regale au promovat în mod activ și au îmbrățișat diversitatea națiunii noastre și pe cea a Commonwealthului, iar noi urmăm acel model. 

În Londra, orașul din care provin majoritatea dintre angajații stabilimentului, 40% din populație este etnic minoritară, dar doar 8,5% din angajați sunt la rândul lor dintr-un grup etnic minoritar. 

Acuzații de rasism

Meghan, soţia prinţului Harry, a acuzat familia regală britanică de rasism, de proliferarea unor minciuni şi că a împins-o la un pas de sinucidere, într-un interviu exploziv de două ore acordat jurnalistei de televiziune Oprah Winfrey. 

Mai mulți istorici cred că atunci când Regina Elisabeta va muri, multe state din Commonwealth se vor distanța de Casa Regală Britanică.

"Dacă acuzaţiile de rasism sunt adevărate, a fost ceva greşit. Ţine de familia regală să se analizeze, să iasă mai puternică şi mai plină de compasiune, ca să conducă mai departe Regatul Unit", a declarat Josephine Mayuya, editor la secția de externe a ziarului The Star din Kenya

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel