Un potențial caz de Ebola este investigat în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă Foto: Pixabay
Sursă Foto: Pixabay
Un potențial caz de Ebola este investigat de autoritățile sanitare din Marea Britanie. 

Un posibil caz de Ebola este investigat de oficialii sanitari din Marea Britanie. O aripă a Spitalului Colchester din Essex a fost închisă peste noapte, astfel încât personalul să poată face față unei „probleme de control a infecțiilor”. A fost dat de înțeles că pacientul și-a exprimat îngrijorările către medici după ce a dezvoltat simptome virale și și-a dezvăluit istoricul recent de călătorie.

Uganda se află în prezent în mijlocul unui focar de Ebola, care a provocat 141 de cazuri și 55 de decese de la debutul său din 20 septembrie. O sursă a declarat pentru The Sun că centrul de tratament de urgență al spitalului Essex a fost în „carantină” ca urmare a posibilului caz. Oficialii de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie au spus că a fost vorba despre o procedură de rutină pentru testarea călătorilor bolnavi care se întorc în țară, pentru o varietate de boli infecțioase.

Pacienții sunt testați pentru o serie de febre hemoragice virale, rezultatele fiind așteptate în zilele următoare.

Simptomele infecției le dau de gândit oficialilor

Dr. Meera Chand, directorul UKHSA pentru infecții clinice și emergente, a declarat că ”persoanele care au călătorit recent și au raportat cazuri de boli sunt evaluate în mod obișnuit de medicii NHS pentru o varietate de boli infecțioase”.

Luna trecută, după izbucnirea epidemiei din Uganda, Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a cerut tuturor medicilor să fie în „alertă maximă” pentru pacienții care prezintă semnele virusului, care are o rată medie a mortalității de 50%. Simptomele includ febră, oboseală, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât, vărsături și diaree, o erupție cutanată și, în unele cazuri, sângerarea gingiilor sau sânge în scaune, conform Organizației Mondiale a Sănătății. La momentul avertismentului, oficialii din domeniul sănătății au declarat că riscul pentru public era foarte scăzut.

O purtătoare de cuvânt a Trustului Fundației NHS din East Suffolk și North Essex, care conduce Spitalul Colchester, a declarat că centrul de tratament de urgență deschis 24 de ore pe zi a fost redeschis complet.

„Le mulțumim tuturor pacienților și personalului pentru sprijinul acordat în această după-amiază, când a trebuit să închidem temporar o zonă din centrul de îngrijire urgentă pentru a face față unei probleme de control a infecțiilor”, a spus ea.

Două cazuri au fost tratate în trecut în Marea Britanie

Nu a existat niciodată un caz de Ebola contractat în Marea Britanie, dar în 2014 doi pacienți care au contractat virusul în Africa de Vest au fost tratați pe teritoriul țării. Ambele cazuri s-au recuperat după tratament la unitățile specializate în boli infecțioase, care sunt situate la Royal Free din Londra și la Royal Victoria Infirmary din Newcastle.

Ebola este o boală rară, dar severă, care este adesea fatală la oameni, mai ales că ratele mortalității au variat de la 25 la 90% în focarele anterioare. Este transmisă oamenilor de la animale sălbatice și se răspândește prin contactul cu fluidele corporale infectate, inclusiv sânge, fecale, material seminal și vărsături. Ebola a fost identificată pentru prima dată în 1976 în două focare.

Focarul din 2014-2016 din Africa de Vest a fost cel mai mare din 1976 și până atunci, provenind din Guineea în martie 2014 și răspândindu-se peste granițele terestre în Sierra Leone și Liberia. Cazuri au fost înregistrate în Nigeria, SUA, Marea Britanie, Spania și Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel