Data publicării:

Un post de radio catolic a lansat o provocare: ”31 de zile fără pantaloni”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Volker Thimm/ Pexels
Fotografie de la Volker Thimm/ Pexels
Un radiodifuzor catolic provoacă femeile să poarte rochii, nu pantaloni, pentru a ”o cinsti pe Fecioara Maria”.

Un post de radio catolic din Polonia a lansat o campanie prin care le provoacă femeile să ”abandoneze hainele bărbătești”, cum ar fi pantalonii, și să poarte în schimb rochii și fuste mai ”frumoase, feminine și demne” în luna mai, în onoarea Fecioarei Maria.

”Acceptă provocarea: 31 de zile fără pantaloni”, se arată în apelul Radio Niepokalanów, un post condus de călugării franciscani.

”Dragi doamne, luna mai este o lună extraordinară în care o putem cinsti pe Maica Domnului, inclusiv prin îmbrăcămintea noastră”, au continuat ei. ”Vă încurajăm să acceptați provocarea și să purtați doar rochii și fuste pentru Imaculata Maria”. În timp ce provocarea începe pe 1 mai, organizatorii le sfătuiesc femeilor să-și verifice garderoba înainte  pentru a se asigura că au pregătit hainele pe care intenționează să le poarte.

”Să pregătim, de asemenea, pantofi, colanți și bluze potrivite, astfel încât să nu fie vreun amănunt care să ne împiedice să ne punem o fustă”, scriu ei. ”Să ne asigurăm că în luna dedicată Fecioarei Maria, ținuta noastră este și o formă de închinare a Maicii Domnului, că este frumoasă, feminină și demnă.”

Radio Niepokalanów – care a fost fondată în 1938 de Maksymilian Kolbe, un preot catolic și călugăr franciscan, care mai târziu a murit în lagărul de concentrare de la Auschwitz, după ce s-a oferit voluntar să ia locul unui bărbat condamnat la moarte de foame – se descrie ca fiind cel mai vechi post de radio privat din Polonia, potrivit Notes from Poland.

Reacții la propunere

Campania a fost întâmpinată cu o reacție mixtă pe rețelele de socializare, unii salutând ideea, dar alții criticând-o.

”Chiar reduceți evlavia feminină la rochii? Crezi că lui Dumnezeu îi pasă de haine?” a scris un comentator. ”Biserica se împușcă în picior cu astfel de acțiuni”, a continuat. ”Tot mai puțini oameni merg la biserică, tinerii se retrag de la orele de religie în școli, tot mai mulți oameni comit apostazie și toate acestea nu sunt fără motiv.”

”Din câte știu, nici Sfântul Iosif și Isus nu purtau blugi, așa că de ce nu ne îmbrăcăm toți bărbații haine până la glezne?” a întrebat un comentator de sex masculin. ”Patetic, jenant. Sper ca femeile, din răzbunare, să se încăpățâneze să se plimbe doar în pantaloni toată luna mai.”

”Rochia întruchipează plinătatea feminității”, a adăugat un comentariu mai susținător. ”Ca femeie matură, port adesea rochii, mai ales la biserică. Este vorba despre profunzimea discernării credinței noastre.”

Polonia este una dintre cele mai religioase țări din Europa, cu peste 90% din populație clasificată oficial catolic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel