Un poliţist ucis şi un altul rănit în Bruxelles. Atacatorul a folosit un cuţit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un ofiţer de poliţie şi-a pierdut viaţa în urma rănilor suferite după ce a fost atacat cu un cuţit, joi seară, la Bruxelles, de un bărbat care a fost arestat.

În timpul atacului au fost vizaţi şi răniţi doi poliţişti. Unul dintre ei, care avea răni la gât, nu a supravieţuit, conform informaţiilor oferite de procuratura belgiană, informează Agerpres. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 19.15 în municipalitatea Schaerbeek din partea de nord-est a aglomeraţiei Bruxelles, în districtul Gării de Nord.

Dintr-un motiv care rămâne de clarificat, un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat o patrulă format din doi poliţişti. Aceştia au cerut întăriri, iar un agent dintr-o altă patrulă şi-a folosit arma de serviciu pentru a "neutraliza agresorul", potrivit agenţiei de presă Belga. Suspectul împuşcat de poliţistul venit în ajutor a fost arestat şi este internat. Un localnic a declarat pentru mai multe mass-media că a auzit "cinci sau şase focuri" la scurt timp după atac, iar suspectul ar fi fost rănit la nivelul picioarelor şi al abdomenului.

Potrivit mai multor ziare belgiene, suspectul "ar fi adresat ameninţări la adresa poliţiei" mai devreme în cursul zilei într-o secţie de poliţie dintr-o altă municipalitate a Bruxelles-ului, fără să sufere vreo consecinţă. Parchetul federal belgian, competent în materie de terorism, a demarat o anchetă."Am preluat dosarul pentru că există suspiciunea unui motiv terorist, care desigur va trebui confirmat sau invalidat de anchetă", a declarat Eric Van Duyse, purtătorul de cuvânt al parchetului federal.

Ministrul belgian de Interne, Annelies Verlinden, a condamnat într-o postare pe Twitter o "dramă oribilă" şi o "violenţă inacceptabilă".

Premierul Alexander De Croo a adus un omagiu ofiţerului de poliţie ucis şi unei întregi profesii "care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a asigura siguranţa cetăţenilor noştri"."Speranţa mea sinceră este ca să fie bine colegul său internat", a adăugat el. Din 2016, anul atentatelor jihadiste de la Bruxelles (32 de morţi pe 22 martie), în Belgia au avut loc mai multe atacuri care au vizat militari şi poliţişti.

Un bărbat din București a amenințat cu un cuțit doi polițiști

Scenariu asemănător şi în capitală. În urmă cu o săptămână, un bărbat care amenința doi polițiști cu un cuțit a fost prins de oamenii legii. Ofițerii au intervenit imediat și l-au imobilizat. Bărbatul a fost preluat și condus la sediul Secției 1. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel