Un pinguin a călătorit, din greșeală, până-n Noua Zeelandă. Inițial, un localnic a crezut că e o jucărie / VIDEO
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 12 noi 2021, 20:34
WhatsApp
Un pinguin a călătorit, din greșeală, până-n Noua Zeelandă. Inițial, un localnic a crezut că e o jucărie    /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un pinguin a călătorit, din greșeală, până-n Noua Zeelandă. Inițial, un localnic a crezut că e o jucărie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un localnic din Noua Zeelandă a confundat un pinguin cu o jucărie, după ce animalul a călătorit aproximativ 3.000 de kilometri.

Un pinguin a fost găsit pe țărmurile Noii Zeelande, la aproximativ 3.000 de kilometri distanță de habitatul său natural din Antarctica. Localnicul care l-a văzut a crezut la început că este o jucărie de pluș, notează BBC. "Brusc, pinguinul și-a mișcat capul, așa că mi-am dat seama că este real", a povestit bărbatul.

Pinguinul Adelie a fost numit de localnici Pingu. 

Harry Singh și soția sa se plimbau după o zi lungă de muncă pe plajă la Birdlings Flat, o așezare la sud de orașul Christchurch, atunci când au văzut prima dată pinguinul. 

"Mai întâi am crezut că e vorba de o jucărie moale, din pluș, dar brusc pinguinul și-a mișcat capul, așa că mi-am dat seama că este real", a declarat Singh pentru BBC.

Din imaginile postate de bărbat pe pagina sa de Facebook, pinguinul părea pierdut și epuizat. 

"Nu s-a mișcat timp de o oră și părea epuizat”, a mai spus Singh.

Acesta a apelat la specialiști, povestind că a fost îngrijorat că pinguinul nu intra în apă, făcându-l astfel o țintă potențială pentru alte animale prădătoare care cutreieră plaja.

„Nu am vrut ca acesta să ajungă în stomacul unui câine sau al unei pisici”, a spus el.

În cele din urmă, pinguinul a ajuns pe mâinile lui Thomas Stracke, un medic veterinar care a îngrijit timp de zece ani pinguinii de pe Insula de Sud a Noii Zeelande. 

Pinguinul trăiește exclusiv în Antarctica

 

Cel care l-a găsit a fost șocat să afle de la specialist că este vorba de un pinguin Adelie, o specie care trăiește exclusiv în peninsula Antarctică. Pingu, așa cum a fost numit, a fost salvat în acea seară, mai scrie sursa citată. 

Analizele de sânge efectuate au arătat că pinguinul este ușor subponderal și deshidratat. I s-au administrat lichide și a fost alimentat printr-un tub de hrănire. În cele din urmă, pasărea va fi eliberată pe o plajă sigură din Peninsula Banks, care nu are câini.

Doar trei astfel de incidente, în care un pinguin Adelie a fost găsit pe coastele Noii Zeelande, au avut loc. Primele două în 1993 și 1962.

În cazul în care s-ar mai repeta, ar putea fi un semn îngrijorător, spun experții.

"Cred că dacă am începe să vedem pinguini Adelie în fiecare an, înseamnă că ceva s-a schimbat în ocean și trebuie să descoperim ce", a declarat Philip Seddon, profesor de zoologie de la Universitatea Otago, pentru The Guardian.

"Studiile ne vor oferi date noi despre unde merg pinguinii, ce fac ei, cum sunt tendințele populației și vom afla mai multe despre sănătatea acelui ecosistem marin în general", a mai transmis profesorul, transmite Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?