Un PEȘTE care are corp de RECHIN și față de PORC a fost găsit de un grup de marinari italieni - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un PEȘTE care are corp de RECHIN și față de PORC a fost găsit de un grup de marinari italieni / Foto: Pixabay
Un PEȘTE care are corp de RECHIN și față de PORC a fost găsit de un grup de marinari italieni / Foto: Pixabay
Un pește care arată ca o încrucișare între un porc și un rechin a fost găsit de un grup de marinari italieni.

Un grup de marinari italieni au rămas șocați și derutați după ce au dat peste un pește care arată ca încrucișare între un porc și un rechin, scrie LadBible. Creatura neobișnuită a fost văzută plutind deasupra apei de către membrii echipajului unei nave ancorate în Darsena Medicea, care se află în orașul Portoferraio de pe insula italiană Elba.

S-au mișcat repede pentru a scoate din apă ciudata creatură și au descoperit că arăta de parcă ar avea corpul unui rechin și fața distinctivă a unui porc.

Oxynotus centrina, cunoscut și ca rechinul cu față de porc

La o inspecție mai atentă s-a dovedit că animalul era de fapt un rechin unghiular - Oxynotus centrina, care trăiește de obicei la aproximativ 700 de metri sub valuri.Ciudățenia din adâncuri este, de asemenea, uneori cunoscută - din motive evidente - sub numele de rechin cu față de porc.

În ciuda faptului că trăiește în adâncuri rechinul unghiular este în prezent catalogat pe cale de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Cu toate acestea, chiar dacă este pe cale de dispariție, localnicii spun că i-au văzut să apară la suprafață ocazional. În ciuda faptului că peștele a fost găsit în urmă cu trei săptămâni, pe 19 august, ciudata descoperire a devenit virală doar după ce imaginile rechinului au fost distribuite pe social media. Sute de comentarii au inundat rețelele de socializare.

Unde pot fi văzuți rechinii cu față de porc

Yuri Tiberto, de la Acvariul Elba, a spus că, deși sunt rari, nu este atât de neobișnuit ca rechinul unghiular să fie văzut în zonă. El a explicat: „Se numește în mod obișnuit „peștele porc”, deoarece atunci când iese din apă emite un fel de mormăit.

„În marea arhipelagului toscan, atât de bogat în biodiversitate, nu este neobișnuit să găsim acest pește și pot spune cu siguranță că primesc adesea rapoarte care îmi spun despre „pești porc” care au ajuns în plasele de pescuit ale pescarilor.

„Am încercat o perioadă să-l găzduiesc într-unul din tancurile de la acvariu, dar în curând am renunțat pentru că am văzut că este o specie care nu se adaptează la captivitate.”, a explicat acesta.

Se știe că rechinul unghiular locuiește în estul Oceanului Atlantic și în Marea Mediterană.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel