Un peşte care ar prevesti cutremurele a fost descoperit în Taiwan
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
A fost descoperit un peşte ceva mai... special, Se crede că ar putea simţi cutremurele.

Descoperire uimitoare în largul coastei Taiwanului. În timpul unei expediții subacvatice, mai mulţi scafandri au dat peste un peștele-vâslă, un specimen unic și extrem de rar. Peştele vâslă mai este cunoscut şi ca „peștele care prevestește cutremurele” și trăiește de obicei la mari adâncimi, însă acum a fost văzut observat la suprafața apei. Lungimea peştelui mai puţin obişnuit poate ajunge până la opt metri iar ceea ce-l diferenţiază de ceilalţi în adâncuri sunt solzii argintii. Acest strat de guanină argintie îi conferă o strălucire deosebită. 

Exemplarul, găsit în apropiere de districtul Ruifang din Taipei, prezenta mai multe orificii în corp pe care scafandrii le-au catalogat drept mușcături de rechin. În tradiția asiatică, se spune despre acest animal unic că este prevestitor de cutremur. „Multe animale uimitoare pot fi găsite în largul coastei de nord-est a Taiwanului... dar aceasta a fost prima mea întâlnire cu un pește vâslă uriaș", a declarat Cheng-Ru pentru Newsweek.

Specia poate fi întâlnită pe tot globul, în ape care nu sunt arctice. Peștele-vâslă este cel mai lung pește osos din lume, potrivit Guinness World Records. În 1963, în New Jersey a fost capturat un pește vâslă de la 15 metri lungime, iar în 1885, un exemplar de 600 de kilograme a fost prins în Maine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel