Data publicării:

Un penticostal susține Catedrala Mântuirii Neamului: Cred că e un monument emblematic pentru acest popor

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Politica
WhatsApp
Un penticostal susține Catedrala Mântuirii Neamului.

Președintele PSD Timiș, Adrian Cionca, a vorbit despre Catedrala Mântuirii Neamului, un monument emblematic al României.

„Uite Biserica Ortodoxă. Sărbătorile trecute zumzăiau și mișcau macaralele pe șantier la Catedrala Mântuirii Neamului. Ce se întâmplase? Strabag a depășit termenul și i-a executat! Lucrau de sfârâiau că plăteau penalități, pierdeau garanția. Cum e dacă întârzii predarea unei lucrări?”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Se plătesc penalități, așa ar trebui”, a răspuns Cionca. „Poate PSD susține, eu aș propune ca la Ministerul Transporturilor să fie un reprezentant de la Patriarhie”, a adăugat Vâlcu.

Cei de la Patriarhie au demonstrat că știu să se organizeze

 

„Corect. Vedeți că cei de la Patriarhie ne-au demonstrat că totuși știu să se organizeze. Dar vă spun altceva. După ce ai denigrat Biserica Ortodoxă Română în toate direcțiile, după ce ai sabotat Referendumul pentru familie, să ai îndrăzneala să-mi spui «Fac apel la Patriarhul Daniel să roage oamenii să se vaccineze pentru că și Biserica Ortodoxă este o instituție la fel de credibilă ca și noi»... Poftim? Adică după ce m-ai aruncat de la masă să vii acum să-mi spui că sunt la fel de credibil ca și tine?”, a continuat prim-vicepreședintele PSD Timiș.

Drulă vs. președintele de șantier de la Catedrală

 

„Eu vreau să văd dacă e la fel de performant Drulă (n.r., ministrul Transporturilor) ca și președintele de șantier de la Catedrala Neamului. Primul lucru pe care l-au făcut a fost să taie finanțările, ceea ce e de o prostie feroce. Ai băgat bani, ai un proiect care îți va aduce turism, turism religios, turism ecumenic...

Să nu finalizezi? Înțeleg, Iliescu nu avea de unde, în ’90 se prăbușise economia, au mai rămas ici-colo proiecte neterminate, Casa Radio, s-au închis șantierele. Dar la tine e rea voință sau o imensă prostie. Nu știu”, a mai spus jurnalistul Val Vâlcu.

Un monument emblematic pentru acest popor

 

„Sincer, nu cred că este rea voință, ci pur și simplu este lipsă de cunoștință. (...) Eu repet, nu sunt ortodox, sunt penticostal, dar vreau să vă spun ceva. Personal cred că este un monument emblematic pentru acest popor Catedrala Mântuirii Neamului. Este un monument, este lângă Casa Poporului. Este ceva emblematic pentru țara asta și sunt pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Termin-o, că după aceea ajung să plătesc firma de pază 100.000 euro pe an că păzește schele și mai știu eu ce”, a mai avut de spus Cionca.

VIDEO

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel